Prismare is het Hart van Roombeek. Het cluster kent talrijke voorzieningen zoals de Brede School, een levendig jongerencentrum, de bibliotheek en diverse kinderdagverblijven.

In Prismare is altijd wat te doen! Daar zijn ze trots op. Kom ook eens kijken of meedoen. Naast de 20 ‘vaste bewoners’ van Prismare hebben ruim 30 verenigingen hun stek aan de Roomweg 167d gevonden. Zij organiseren regelmatig allerlei activiteiten in een van de vele multifunctionele ruimtes in Prismare.

Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden van Prismare. De medewerkers van het I-Punt van Prismare vertellen je hierover graag meer. Ook kunnen zij je informeren over de huisgenoten en activiteiten in de wijk. Bij het I-Punt in Prismare kun je ook terecht voor theaterkaarten en voor leuke cadeaus uit de Top-Art winkel.

Theater Prismare
In Theater Prismare kun je het hele seizoen genieten van betaalbaar theater. Het aanbod is divers; van cabaret, revue en toneel tot concerten, muziektheater en kindervoorstellingen. Verschillende amateurgezelschappen maken geregeld gebruik van het sfeervolle theater. Daarnaast vinden er ook regelmatig debatten en lezingen plaats.

De koffie staat klaar bij Schenk Atelier Katoen!
Je bent van harte welkom bij de koffieschenkerij en het atelier van Estinea, gerund door mensen met een beperking. Bij Katoen kun je terecht voor een lekker kopje koffie, thee, fris en een kleine kaart. Naast de horeca-activiteiten is het ook een het atelier van waaruit cliënten op kleine schaal aan houtbewerking en creatieve werkvormen doen. Katoen is elke maandag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Workshopatelier
In het Workshopatelier bij Prismare is van alles te beleven. Schilderen, beeldhouwen, een prachtig boeket bloemen schikken of een eigen sieraad maken. Onder deskundige begeleiding heb je het zo onder de knie.

Arrangementenspecialist Cognit
Op zoek naar een verrassend uitje, een volledig en op maat gesneden arrangement óf een spannende ontdekkingstocht? Dan is Cognit van Prismare de aangewezen persoon. Cognit verzorgt o.a. rondleidingen door Roombeek, maar ook fietstochten of spannende spellen door Roombeek.

Top-Art Winkel
Top Art is een initiatief van Estinea, een organisatie voor zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Top Art is een winkel met een verhaal en een plek om een leuk cadeau te kopen!

Exposities
In Prismare staat het bol van de kunst. Je vind er prachtige kunstwerken en doorlopend wisselende exposities.

De locatie

Prismare Roomweg 167d 7523 BM Enschede Route naar locatie