Uitgaan

Feesten en dansen

Donderdagavond staat bekend als studentenavond in Enschede. Veel studenten gaan naar Aspen Valley, ‘t Gat in de Markt, Friends, Fellini, Paddy’s of een van de vele andere discotheken en bars in Enschede! Bij De Wigwam zing je de longen uit je lijf tijdens de nachtelijke karaokesessies en bij Rico Latino gaan zeker de voetjes van de vloer met een avond salsa dansen. Op zoek naar speciaalbiertjes? Dan kun je het best naar De Beiaard, Stanislaus Brewskovitch of Proeflokaal België gaan. In de zomer drink je een glaasje wijn op BRUUT’s dakterras, met de heerlijke middagzon op je gezicht.

Wilminktheater en Muziekcentrum in Enschede - Uit in Enschede

Uitgaan

Optredens, theater en films

Enschede is een stad vol cultuur en creativiteit. Bij het Wilminktheater en Concordia kun je het hele jaar terecht voor een programma met cabaret en theatershows. Wist je dat het Vestzaktheater, onderdeel van Concordia, het kleinste theater van Enschede is? Met maar 65 plaatsen in een intieme en historische setting is het Vestzaktheater absoluut de moeite waard om een keer te bezoeken! Als je op zoek bent naar een goed concert kun je terecht bij Muziekcentrum Enschede of Metropool. Tot slot heeft het Vrijhof Cultuurcentrum, het cultuurcentrum van de Universiteit Twente, shows die toegankelijk zijn voor alle studenten in Enschede.

Om een filmpje te pakken kun je naar één van de twee locaties van Kinepolis gaan. Met een locatie in het stadscentrum en op het Go Planet Parc, kun je altijd wel iets naar je eigen smaak vinden. Daarnaast kun je terecht bij Vue Enschede aan de rand van de binnenstad om je favoriete film te bekijken. Ben je meer geïnteresseerd in culturele films? Dan kun je eens het programma van Concordia bekijken. Concordia heeft een programma vol met culturele films, zoals Expat Cinema. Deze buitenlandse films worden ondertiteld in het Engels.

Pubquiz bij Bar Update in Enschede - Uit in Enschede

Uitgaan

Spellen

Een van de studenten hotspots in Enschede is Bar Update. Deze bar voelt al snel als je tweede woonkamer. Het is een gezellig studentencafé met veel bordspellen. Van 30 Seconds tot Monopoly, ze hebben het allemaal. Het café is al vroeg in de avond geopend en iedereen is welkom. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Proeflokaal België. Dit is een plek om een biertje te doen, te lachen en natuurlijk om allerlei spellen te spelen onder het genot van een lekker speciaalbiertje. Bij Moeke is het iedere woensdag- en zondagavond spelletjesavond. De eerste verdieping wordt dan omgetoverd tot spelkamer en jij bent welkom om aan te schuiven!

Nog steeds niet genoeg spellen gespeeld? Enschede heeft een echte arcade gamehall: The Game Box. Bij Poolcafé the Bridge, Snooker & Poolcentrum Enschede of Starballs, ben je aan het goede adres voor een potje pool, bowlen, biljart of darten. Bij Bowling Enschede kun je met 16 banen terecht voor een echte potje bowlen. Ook kun je tegenwoordig bij FunZone terecht voor een leuk potje bowlen. Zero 55, in het Go Planet Parc, heeft verschillende spellen op een locatie: E-karting, lasertag, escape rooms en virtual reality racing rooms. Deze zijn allemaal in een futuristische en unieke setting.

Ook zijn er verschillende plekken om minigolf te spelen in Enschede. Sensazia, op het Go Planet Parc, heeft twee minigolf banen. Bij Glowgolf Enschede kun je het echte glow-in-the-dark minigolf proberen.

Ook aan pubquizzen in de stad geen gebrek. Zo kun je meedoen bij een van de vele cafés: Café Rocks, Proeflokaal België, Café Stonewall, De Pimpelaar of Molly Malone. Iets anders wat je zeker eens geprobeerd moet hebben is een escape room. Bij Let's Escape, The Hour Escapes, Escape Room Rutbeek, Escape Mission Enschede, Room Escape Enschede of Zero55 is het aan jou de taak om binnen een uur te ontsnappen door codes te kraken en puzzels op te lossen. Elke kamer heeft zijn eigen thema.