Rijksmuseum Twenthe kunst en cultuur - Uit in Enschede

Kunst & cultuur

Alle musea & galerieën

Een bezoek aan de Enschedese musea en galerieën inspireert jong en oud door de unieke exposities en bijzondere tentoonstellingen.

Bekijk alle musea & galerieën
Roombeek Kulturpark Enschede - Uit in Enschede

Kunst & Cultuur

Roombeek Cultuurpark

Roombeek Cultuurpark staat voor een unieke combinatie van eigenschappen: creativiteit, vindingrijkheid en verbeeldingskracht. De Roombeekse kunst- en cultuurinstellingen Tetem, De Museumfabriek, Rijksmuseum Twenthe en AKI/ArtEZ Academie voor Art & Design zijn er om de samenleving te inspireren en worden zelf ook geïnspireerd door die samenleving. De cultuurinstellingen werken regelmatig samen in de programmering. De combinatie van bijzondere kunst en cultuur met de architectonische kwaliteit van de wijk maken een bezoek aan Roombeek Cultuurpark tot een unieke ervaring.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar alle actuele evenementen en tentoonstellingen in Enschede? Bekijk het in onze agenda.

Kunst en cultuur in Enschede

Dompel jezelf onder in kunst en cultuur in Enschede. Ontdek theaters, bioscopen en verrassende musea. Ervaar de culturele schatten van Enschede, voor jong en oud. Bezoek het bruisende Wilminktheater & Muziekcentrum voor boeiende voorstellingen en live optredens die je zullen betoveren. Geniet van de nieuwste films en entertainment in een van de drie bioscopen die Enschede rijk is. Ontdek de schatten van de musea die je meenemen op een reis door geschiedenis, natuur, kunst en innovatie. Enschede biedt een diverse en boeiende culturele ervaring die je niet mag missen. 

Roombeek Cultuurpark

Ontdek Roombeek Cultuurpark in de bruisende wijk Roombeek. Dit unieke culturele district in Enschede weerspiegelt de creativiteit van de stad. Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek, Tetem en AKI/ArtEZ Academie voor Art & Design vormen samen Roombeek Cultuurpark. Bezoek bijzondere tentoonstellingen in Rijksmuseum Twenthe of laat je inspireren door hedendaagse kunst in Tetem. Bij De Museumfabriek kunnen volwassenen én kinderen niet alleen de tentoonstelling bewonderen, maar ook echt zelf aan de slag.