Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Zelf aan de slag bij maakplaatsen

Leestijd 2-3 min
Enschede Promotie 2573Geschreven door
Content Manager Ellen

Enschede heeft een aantal mooie maakplaatsen en Fablabs. Tijd voor een bezoek.

Mijn zoon Bram (5) houdt van lego, knutselen en bouwen. Zijn creativiteit verbaast me iedere keer weer. Hij bedenkt iets en gaat het maken of iets oplossen. Een bezoek aan het MaakMeeLab bij Tetem stond dan ook hoog op mijn lijstje en wat was hij enthousiast!

Robothand of Ozobot?

Bram kon niet kiezen. Gelukkig mocht hij ze allebei doen.

Als eerste de Ozobot, een klein robotje die je een eigen bedachte route kunt laten maken en door een aantal kleurcodes toe te voegen kun je hem ook laten omdraaien of een rondje laten draaien. Ik wilde dat dit bestond toen ik klein was. Bram vond het heel leuk om te doen. Hij kwam erachter dat het lijntje niet te dun moet zijn en veel krassen werkt ook niet zo goed, haha.

Hoe veel botjes zitten er in je hand? 27. “Wow, wat veel!”, gefascineerd kijkt Bram naar zijn eigen bewegende vingers. Het is tijd voor het maken van een Robothand. Na het introductiefilmpje gaat hij samen met Daniela aan de slag. Het knippen is nog een beetje moeilijk, iedere vinger krijgt een kleurtje en de touwtjes en ‘vingerkootjes’ worden goed vastgeplakt. Het resultaat ziet er heel cool uit (aldus Bram).

Tetem Maakmeemaand Enschede
Tetem Maakmeemaand Enschede 2
Tetem Maakmeemaand Enschede 3
Tetem Maakmeemaand Enschede 4

“Hier kun je hele goede highfives mee geven!”

Bram

Wat een topochtend was het. Wij komen zeker terug en pssst… robots fascineren mijzelf stiekem ook wel een beetje. De koffierobot bij Tetem past helemaal in het innovatieve en ontdekkende karakter van Tetem. Hopelijk mag de horeca bij ons volgende bezoek weer open. Heb je trouwens gezien dat er ook bij Concordia aan de Langestraat tegenwoordig een robot buiten zit? I love it!

Koffierobot Tetem
Koffierobot Tetem Bram

Make [email protected]

Zo creatief als ze bij Tetem zijn, zo zijn ze ook omgesprongen met deze nieuwe coronaperiode. Ze hebben super leuke (en leerzame) kits ontwikkeld waarmee je thuis aan de slag kunt. Voor verschillende leeftijden hebben ze een ruime keuze qua aanbod.

Volwassen kunnen overigens terecht in het Fablab of nu tijdens corona online webinars volgen.

MaakMeeMaand 2021

Eigenlijk wilden we afgelopen oktober op verschillende plekken met z’n tweeën iets ontdekken. Helaas liep dat door de bij iedereen welbekende reden iets anders. Gelukkig gaan ze in mei 2021 een soortgelijk iets organiseren. Wij kunnen niet wachten. Jullie ook niet? Houd onze Facebook of Instagram in de gaten.

Tetem Enschede

Tetem

Tetem werkt vanuit de digitale cultuur en de maakcultuur. Bij Tetem wisselen fysiek en online bezoek en ervaringen elkaar af!

Lees verder
Enschede Promotie 2573
Geschreven door Content Manager Ellen

Ellen is al 15 jaar aan Enschede verbonden door studie en werk. Alle ins en outs van de stad zijn haar bekend en ze brengt dit met liefde aan jullie over. Daarnaast is ze moeder van Bram (6) en Julian (4).

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs