Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Tetem Enschede

TETEM

Tetem is een ontwikkelinstelling die werkt vanuit de digitale cultuur, maar opereert in het veel bredere veld van beeldende kunst, techniek en wetenschap. Bij Tetem wisselen online en offline bezoek en ervaringen elkaar af.

Tetem bevindt zich in Roombeek Cultuurpark, waar diverse kunstinstellingen gevestigd zijn. Je kan hier geniete...

Lees verder
Stroinksbleekweg 16
00:00 - 00:00
Bekijk de agenda

Tetem bevindt zich in Roombeek Cultuurpark, waar diverse kunstinstellingen gevestigd zijn. Je kan hier genieten van de meest uiteenlopende culturele uitingen: van middeleeuwse kunst tot cultureel erfgoed en van natuurlijke historie tot vernieuwende kunst.

Tetem vertelt met haar hybride tentoonstellingsprogramma en verdiepende events, het verhaal van een maatschappij die in ontwikkeling is en voegt vanuit programmalijnen context en betekenisgeving toe. Tetem opereert in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers met een focus op de digitale cultuur en de maakcultuur. Binnen het hybride programma van Tetem wisselen online en offline bezoek en ervaringen elkaar af. Naast fysiek en digitaal kun je Tetem ook op afstand bezoeken via een robot.

MaakMeeLab

Het nieuwe MaakMeeLab van Tetem is een open werkplaats en ontmoetingsplek ineen. Publiek, buurtbewoners, ontwerpers en kunstenaars kunnen er gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur. Het lab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Het MaakMeeLab is op inschrijving geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14.00-17.00 uur. Bij de inschrijving kan de maker aangeven met welke technieken en leervragen ze aan de slag willen. De toegang tot het MaakMeeLab is gratis, voor het gebruik van materialen en de Make-It kits wordt een vergoeding gevraagd. Reserveren is verplicht en betaling gaat per pin.

Fablab

Het lab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte FabLab, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality. Het Fablab is op inschrijving geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14.15 - 17.00 uur. De toegang tot het Fablab is gratis, voor het gebruik van materialen wordt een vergoeding gevraagd. Reserveren is verplicht en betaling gaat per pin.

[email protected] kits

In deze periode waarin het onderwijs vorm krijgt door een mix van thuis-, klassikaal- en individueel onderwijs is het van belang om leervormen af te wisselen. Om niet alleen de focus te leggen op het cognitieve leren, maar ook om ruimte te bieden voor het met de handen werken. Om de thuis- en de schoolsituatie te verrijken zijn de [email protected] kits ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 15 jaar. De kinderen leren bijvoorbeeld een robot-hand maken en bewegen, een elektronische wenskaart maken met een speciale elektronische boodschap of experimenteren met zonne-energie. De [email protected] kits worden per post bezorgd. Bij elke kit is een online tutorial én online hulpdienst beschikbaar.

[email protected]

[email protected] zijn gratis programmeer workshops voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar, waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? De workshops worden gegeven door middel van een introductievideo van docent Doremiek. Na het bekijken van de introductievideo kunnen de kinderen en jongeren aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij in meerdere workshops de basisprincipes van coderen.

Kijk voor meer informatie op de website.

Openingstijden

 • Maandag
 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Donderdag
 • Vrijdag
 • Zaterdag
 • Zondag
 • 00:00 - 00:00
 • 00:00 - 00:00
 • 00:00 - 00:00
 • 00:00 - 00:00
 • 00:00 - 00:00
 • 00:00 - 00:00
 • 00:00 - 00:00

Bezoek de website voor de fysieke en online openingstijden.

Contact

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

www.tetem.nl

[email protected]

Reserveer hier

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

Tetem
Tetem
Tetem
Tetem
Tetem

Routes langs deze locatie