Bezoek Enschede

Veelgestelde vragen

Hier vind je enkele veelgestelde vragen over Enschede. 

Lees hier meer

De winkels in het centrum hanteren de volgende openingstijden:

Maandag

11.00 - 18.00 uur

Dinsdag

09.30 - 18.00 uur

Woensdag

09.30 - 18.00 uur

Donderdag

09.30 - 21.00 uur

Vrijdag

09.30 - 18.00 uur

Zaterdag

09.30 - 18.00 uur

Zondag

12.00 - 17.00 uur


Op feestdagen kunnen er andere openingstijden gehanteerd worden. Deze vind je hier.

Gratis parkeren kan buiten de singels of op straat na 23:00 uur (zone 1) of 19:00 uur (zone 2 t/m 8). Het is ook mogelijk om je auto gratis te parkeren op het Go Planet Parc. Vanuit hier kun je gemakkelijk met de bus of met de trein naar het centrum.

Verder moet je betalen voor alle parkeergelegenheden in het centrum. Hier vind je een overzicht waar betaald parkeren geldt. 

Je kunt ook voordelig parkeren bij de P&R in Enschede. Meer informatie hierover vind je hier.

Station Enschede is perfect aangesloten op het openbaar vervoer netwerk en ligt op loopafstand van het centrum. Zodra je het station uitloopt, kom je terecht op het Stationsplein. Vanaf het Stationsplein loop je zo het centrum in.

Je kunt je e-bike opladen in de bewaakte fietsenstallingen onder het H.J. van Heekplein en Wilminkplein.

Helaas heeft Enschede geen citycard. Voor studenten die in Enschede studeren is er wel een speciale kortingskaart gemaakt. Meer informatie over de Study in Enschede kortingskaart vind je hier.

Jazeker! Wij hebben allerlei folders over Enschede, zoals een stadsplattegrond, informatie over de highlights van Enschede, stadswandelingen, fietsroutes en nog veel meer. De digitale folders vind je hier. Uiteraard kun je de folders ook ophalen bij het Tourist Info Punt aan de Langestraat.

Er zijn meerdere openbare toiletten in de binnenstad. Er zijn toiletten in de Van Heekgarage (neem de trap op het plein, dan vind je de toiletten aan je linkerhand), in het overdekte winkelcentrum De Klanderij (naast de Flying Tiger), bij Hema en in winkelcentrum Koningsplein (binnen naast de Decathlon). Ook zijn er openbare toiletten aan De Heurne met invalidetoilet, familietoilet en kolf- en borstvoedingsruimte. Hier vind je ook gratis tappunt voor drinkwater. Je betaalt een euro en krijgt een tegoedbon van 50 cent voor deelnemende winkels terug. Lees hier meer over toiletten in Enschede.