Wil jij midden in het studentenleven van Enschede staan en altijd op de hoogte zijn van de laatste activiteiten? Dan zou je kunnen overwegen om een studentenkamer in Enschede te huren. De studenten die in een studentenhuis wonen zijn heel verschillend en hun achtergrond vaak ook. Een ding is zeker: het zal nooit saai in huis zijn. Begin op tijd met zoeken naar een kamer, zodat je niet teleurgesteld het nieuwe jaar hoeft te beginnen.

Studentenvereniging Patatras PVVFACT Enschede - Uit in Enschede

Studentenkamers Enschede

Hoe vind je een kamer?

Ons advies is om Roomspot en de Student Union Kamersite in de gaten te houden. Dit is een initiatief opgezet door de Gemeente Enschede, Saxion, Universiteit Twente en de twee huisvestingscorporaties de Veste en Stichting Jongeren Huisvesting Twente. Deze twee lokale platforms zijn directe partners van Study in Enschede en pleiten ervoor om de kwaliteit en betrouwbaarheid van kamers te waarborgen. Daarnaast is het mogelijk om via andere nationale platforms kamers te vinden, zoals Kamernet, Pararius, Huurwoningen.nl, Huurportaal.nl en Kamersenschede.nl. Deze websites worden regelmatig vernieuwd met alle kamers en je kunt filteren op prijs, locatie, kamergrootte en meer. Let er wel op dat deze platforms geen directe partners van Study in Enschede zijn en wij geen garantie kunnen geven voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze kamers.

Vaak helpt het als je lid wordt van een vereniging om een kamer te vinden. Het grote netwerk zorgt er vaak voor dat jij binnen no time iets vindt. Studentenverenigingen houden vaak open avonden voor studenten binnen hun eigen verenigingen, ook wel kijkavonden genoemd.

Tot slot is het mogelijk om een kamer te vinden tijdens speciale dagen. Zo laten Enschedays en de Kamerzoekdagen van de Student Union potentiële studenten zien hoe studentenkamers eruit zien en welke op dat moment beschikbaar zijn of binnenkort komen.

Locaties: in het centrum of op de campus
Wil jij in de buurt wonen van het station, de winkels en het uitgaansgebied? Dan kun je het best een kamer zoeken in het stadscentrum. Er zijn veel kamers beschikbaar op korte afstand van alles wat jij nodig bent in het centrum.

Op 15 minuten fietsen van het centrum vind je de campus van de Universiteit Twente. Dit is de enige universiteitscampus in Nederland waar je een kamer kunt huren als student. Je zult er alles vinden wat je nodig hebt: een supermarkt, sportschool, fysiotherapeut, huisarts, tandarts, kapper, boekenwinkel en heel veel sport activiteiten. Er is ook het Vrijhof Cultuurcentrum, waar culturele workshops, optredens en evenementen worden gehouden. Kamers op de campus zijn niet alleen voor studenten van de universiteit, maar ook voor andere studenten. Wil je weten hoe de campus eruit ziet? Kijk eens op de kaart van de campus.

Bij de meeste websites kun je filteren op locatie, zodat je onderscheid kan maken tussen het wonen op de campus of in het centrum.

DADA PVVFACT Enschede - Uit in Enschede

Studentenkamers Enschede

Aanmelden voor een kamer

Afhankelijk van jouw keuze, kan het zijn dat je moet komen hospiteren. Dit betekent dat je wordt uitgenodigd door de bewoners van het huis waar je wil gaan huren om kennis te maken. De huidige bewoners beslissen of jij goed bij de rest past of niet. Het kan zijn dat je een keer of misschien vaker wordt afgewezen. Wees niet bang en geef vooral niet op. Het is heel belangrijk dat jij je thuis gaat voelen bij de rest van de bewoners!

Handige links

Door alle bomen het bos niet meer kunnen zien? Hier zijn alle handige links op een rijtje!