Door Content marketeer Nadja
Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede

Leuke kinderuitjes in Enschede

Zoek je een leuke activiteit voor de kids, maar wil je je kinderen ook iets bijbrengen? Dan zijn deze culturele uitjes zeker een aanrader. Breng een bezoekje aan het museum, knutsel en creëer bij maakplaatsen of ga naar het (jeugd)theater. Bekijk nu alle kindvriendelijke culturele uitjes in Enschede.

De Museumfabriek

De Museumfabriek is een echt familiemuseum. Hier hoef je namelijk niet stilletjes te kijken naar schilderijen. Bij De Museumfabriek mag je spelen, leren, ontdekken en experimenteren. Loop door de verschillende ruimtes en leer hoe natuur, cultuur, techniek en wetenschap met elkaar zijn verbonden. In de indrukwekkende Wunderkammer loop je langs 25 mini tentoonstellingen en blijf je je verwonderen. Zin om zelf aan de slag te gaan? Maak je eigen meesterwerk in de makerspace!

Concordia

Bij de twee locaties van Concordia in de binnenstad vind je film, theater en beeldende kunst. Er is een leuk aanbod voor kids, vooral in de schoolvakanties wordt er extra aandacht besteed aan de jongste bezoekers. Denk aan de mooiste jeugdfilms, creatieve workshops en theatervoorstellingen.

Al vanaf 2 jaar kunnen kinderen kennis maken met het theater.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede hebben ze een speciaal jeugdaanbod. De voorstellingen zijn gericht op verschillende leeftijden. Al vanaf 2 jaar kunnen kinderen kennis maken met het theater. Verder zijn er voorstellingen voor de onderbouw (vanaf 4 jaar), middenbouw (vanaf 6 jaar), bovenbouw (8 jaar) en het voortgezet onderwijs (vanaf 12 jaar). In het Mini TheaterAtelier kun je je laten schminken of iets knutselen in het thema van de voorstelling.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede kinderen jeugdtheater - Uit in Enschede
Gezin  met kinderen in Museumfabriek in Enschede - Uit in Enschede
Concordia cinekid festival kinderen Enschede - Uit in Enschede
Wilminktheater, Museumfabriek en Concordia

Tetem

Tetem is een presentatieruimte waarin veel gebruik wordt gemaakt van interactieve mediakunst. Leuk om te zien en om uit te proberen! Daarnaast kun je zelf aan de slag met techniek in de Maakplaats. Leer meer over maakprocessen, hoe programmeren werkt en wat techniek doet. Een leuk en educatief uitje dus. Er zijn verschillende Twentse Maakplaatsen in Enschede waar je nog meer kunt leren en maken!

Theater Sonnevanck

Bij Theater Sonnevanck maken ze muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Het jeugdtheatergezelschap maakt voorstellingen voor en door jong en oud. Ze treden op door heel Nederland in theaters, speellokalen en zelfs op schoolpleinen. Je kunt ze ook bezoeken in hun eigen vertrouwde Theater Sonnevanck in de binnenstad. Een leuk uitje met de kids!

Als klap op de vuurpijl rij je mee in een ouderwetse trein tussen Haaksbergen en Boekelo!

Museum Buurtspoorweg

Museum Buurtspoorweg is de perfecte locatie voor treinliefhebbers. Loop door de historische rijtuigen en bewonder oude stoom- en dieseltreinen in de werkplaats. Leer hoe seinen en wissels werken en kom erachter hoe mensen vroeger reisden. Als klap op de vuurpijl rij je mee in een ouderwetse stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo!

Jeugdtheater Sonnevanck kinderen Enschede - Uit in Enschede
Lok der Museum Buurtspoorweg in Enschede - Uit in Enschede
Jeugdtheater Sonnevanck en Museum Buurtspoorweg

Zoek het maar uit - alle cultuur voor kids op 1 plek

Hoe handig! Op de Zoek het maar uit pagina vind je alle activiteiten en theatervoorstellingen voor kids van de culturele organisaties in Enschede bij elkaar. Per maand kun je zien wat er allemaal te doen is. Van een leuke voorstelling tot een gaaf festival.

Zoek het maar uit kinderen cultuur jeugd Enschede - Uit in Enschede
Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede
Nadja
Content marketeer

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.