Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Leren en spelen bij de Twentse Maakplaatsen

Leestijd 1-2 min

​Onderzoeken, leren, ontdekken, testen en spelen.. Je kunt het allemaal doen bij de Twentse Maakplaatsen.​ Een ideaal en educatief uitje in de vakanties!

​Onderzoeken, leren, ontdekken, testen en spelen.. Je kunt het allemaal doen bij de Twentse Maakplaatsen.​ In heel Twente zijn er maakplaatsen ingericht die activiteiten op het gebied van technology, programmeren en maakprocessen aanbieden. Leuk voor jong en oud!

Educatief uitje met kinderen

Een mini robot bouwen, aan de slag met 3D of zelf bioplastic maken... Is dat niet heel ingewikkeld? Nee, het is vooral heel erg leuk! Bij de verschillende maakplaatsen in Twente maken kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier kennis met technologie. Meedoen is gratis en er is veel aanbod in de schoolvakanties. Een ideaal (en educatief) uitje op de zoveelste regenachtige dag dus!

Bibberbot Twentse Maakplaatsen

Experimenteren en onderzoeken

Verschillende fablabs, bibliotheken, festivals, musea en maatschappelijke instellingen bieden op dit moment leuke workshops aan vanuit het Twentse Maakplaatsen aanbod. Er zit zoveel talent en kennis in Twente, dat moeten we delen en verspreiden. Kinderen kunnen zo op een veilige en inspirerende plek lekker experimenteren met programmeren en maken. Wat gebeurt er als ik deze twee snoeren verbind? En hoe wek je energie op zonder brandstof? Wie weet wordt er een vuurtje aangewakkerd! De maakplaatsen zijn gespitst op ontwikkeling, innovatie en onderzoek. Naast de Twentse Maakplaatsen worden ook de Play & Learn dagen en het jaarlijkse Maker Festival Twente georganiseerd.

Ozobot Twentse Maakplaatsen

Twentse Maakplaatsen in Enschede

Twentse Maakplaatsen is een initiatief van Tetem, ROC van Twente en DesignLab University of Twente. Samen hebben ze een activiteitenaanbod samengesteld op het gebied van technology, programmeren en maakprocessen. Ze geven trainingen en stellen apparatuur en materiaal beschikbaar. Er zijn in Twente verschillende gemeenten waar Twentse Maakplaatsen zijn gevestigd.

Voor meer informatie over Twentse Maakplaatsen in Enschede kun je terecht bij Tetem.

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.

Deze blog vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs