Door Content marketeer Nadja
Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede

Bouwen en experimenteren bij de Twentse maakplaatsen

​Onderzoeken, leren, ontdekken, testen en spelen.. Je kunt het allemaal doen bij de Twentse Maakplaatsen.​ Een ideaal en educatief uitje met de kinderen in het weekend of in de vakantie!

Educatief uitje met kinderen

Een mini robot bouwen, aan de slag met 3D of zelf bioplastic maken... Is dat niet heel ingewikkeld? Nee, het is vooral heel erg leuk! Bij de verschillende maakplaatsen in Twente maken kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier kennis met technologie. Meedoen is gratis en er is veel aanbod in de schoolvakanties. Een ideaal (en educatief) uitje op de zoveelste regenachtige dag dus!

Bibberbot Twentse Maakplaatsen Enschede - Uit in Enschede
Bibberrobot

Experimenteren en onderzoeken

Verschillende fablabs, bibliotheken, festivals, musea en maatschappelijke instellingen bieden op dit moment leuke workshops aan vanuit het Twentse Maakplaatsen aanbod. Er zit zoveel talent en kennis in Twente, dat moeten we delen en verspreiden. Kinderen kunnen zo op een veilige en inspirerende plek lekker experimenteren met programmeren en maken. Wat gebeurt er als ik deze twee snoeren verbind? En hoe wek je energie op zonder brandstof? Wie weet wordt er een vuurtje aangewakkerd! De maakplaatsen zijn gespitst op ontwikkeling, innovatie en onderzoek. Naast de Twentse Maakplaatsen worden ook de Play & Learn dagen en het jaarlijkse Maker Festival Twente georganiseerd.

Ozobot Twentse Maakplaatsen Enschede - Uit in Enschede
Ozobot

Twentse Maakplaatsen in Enschede

Twentse Maakplaatsen is een initiatief van Tetem, ROC van Twente en DesignLab University of Twente. Samen hebben ze een activiteitenaanbod samengesteld op het gebied van technology, programmeren en maakprocessen. Ze geven trainingen en stellen apparatuur en materiaal beschikbaar. Er zijn in Twente verschillende gemeenten waar Twentse Maakplaatsen zijn gevestigd.

Lees meer over Tetem
Twentse Maakplaatsen Enschede - Uit in Enschede
Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede
Nadja
Content marketeer

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.