Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja Hanterink

Leren en spelen bij de Twentse Maakplaatsen

Leestijd 1-2 min

​Onderzoeken, leren, ontdekken, testen en spelen...je kunt het allemaal doen bij de Twentse Maakplaatsen.​ Een ideaal en educatief uitje in de (zomer) vakantie!

Onderzoeken, leren, ontdekken, testen en spelen...je kunt het allemaal doen bij de Twentse Maakplaatsen. In heel Twente zijn er maakplaatsen ingericht die activiteiten op het gebied van technology, programmeren en maakprocessen aanbieden. Leuk voor jong en oud!

Educatief uitje met kinderen

Een mini robot bouwen, aan de slag met 3D of zelf bioplastic maken... Is dat niet heel ingewikkeld? Nee, het is vooral heel erg leuk! Op de verschillende Maakplaatsen in Twente maken kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier kennis met technologie. Meedoen is gratis en er is veel aanbod in de schoolvakanties. Een ideaal (en educatief) uitje op de zoveelste regenachtige dag dus!

Bibberbot_Twentse-Maakplaatsen.jpg?mtime=20190813162557#asset:72102


Experimenteren en onderzoeken

Verschillende fablabs, bibliotheken, festivals, musea en maatschappelijke instellingen bieden op dit moment leuke workshops aan vanuit het Twentse Maakplaatsen aanbod. Er zit zoveel talent en kennis in Twente, dat moeten we delen en verspreiden. Kinderen kunnen zo op een veilige en inspirerende plek lekker experimenteren met programmeren en maken. Wat gebeurt er als ik deze twee snoeren verbind? En hoe wek je energie op zonder brandstof? Wie weet wordt er een vuurtje aangewakkerd! De Maakplaatsen zijn gespitst op ontwikkeling, innovatie en onderzoek. Naast de Twentse Maakplaatsen worden ook de Play & Learn dagen en het jaarlijkse Maker Festival Twente georganiseerd.

Ozobot_Twentse-Maakplaatsen.jpg?mtime=20190813162709#asset:72103


Twentse Maakplaatsen in Enschede

Twentse Maakplaatsen is een initiatief van Tetem, ROC van Twente en DesignLab University of Twente. Samen hebben ze een activiteitenaanbod samengesteld op het gebied van technology, programmeren en maakprocessen. Ze geven trainingen en stellen apparatuur en materiaal beschikbaar. Er zijn in Twente verschillende gemeenten waar Twentse Maakplaatsen zijn gevestigd.

Voor meer informatie over Twentse Maakplaatsen in Enschede kun je terecht bij Tetem.

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja Hanterink

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en moeder van Loulou (2).

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer