Met trots presenteert Enschede Promotie de nieuwe video Eigenzinnig Enschede. Deze keer staan niet de bekende plekken en markante gebouwen van Enschede in de spotlight. Nu is de hoofdrol weggelegd voor haar inwoners. De Oude Markt, de Grolsch Veste, Universiteit Twente; ze vormen het toneel voor de mensen van Enschede. De mensen die met hun energie, talenten en dromen de stad kleur geven.

Als inwoners van Enschede voelen we het allemaal: onze stad is uniek. Dit gevoel is lastig in woord en beeld uit te drukken. We durven te stellen dat het met deze video is gelukt. Het rauwe beeld van de stad, haar inwoners en de verbondenheid die er heerst zijn gevangen in persoonlijke beelden. De tegenstellingen die onze stad typeren, maar die prachtig naast elkaar kunnen bestaan. Elkaar versterken. Van wedstrijden in de bruisende Grolsch Veste tot een potje op het veldje in de wijk. En cultuur snuiven doen we bij Rijksmuseum Twenthe, maar ook bij creatieve broedplaats Tankstation. Er is ambacht en een rijke geschiedenis. Maar ook ruimte voor innovatie en nieuwe initiatieven.

De beelden worden versterkt door een spoken word van woordkunstenaar Brahma T. Ramsodit en DJ Vanity Roxane. Als trotse inwoners van Enschede namen zij de uitdaging aan om de stad in woorden te vangen. Dat is gelukt. In prachtige zinnen leggen zij de ziel van de stad bloot. De stad is een speelveld, er is ruimte, er zijn kansen. Maar fungeert ook als stabiele basis. Als thuis.

‘Deze stad begrijpt me. Weet dat ik hier moet zijn.’