Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Rijksmuseum Twenthe is het museum van de verbeelding, een museum waarbij elke tentoonstelling ons iets verteld over de cultuur in heden of verleden, waarvan de kunstvoorwerpen deel uitmaken. Met een grote en uiterst rijke kunstcollectie, bruiklenen en schenkingen worden jaarlijks tot wel 10 tentoonstellingen geprogrammeerd, verschillende naast elkaar.

Geniet van Breitner, Breughel, Ruisdael en Redon, Jongkind en Monet en de vele andere meesters in de 36 zalen. In het museumcafé en aangrenzende binnentuin kun je genieten van koffie, maar ook van een heerlijke lunch.

Museumcafé

Het Museumcafé is gesitueerd in de aanbouw van architect Ben van Berkel uit 1994-1996 en is vernieuwd in 2012. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op het terras onder de bomen in de aangrenzende binnentuin. Het café is toegankelijk zonder entreebewijs.

Het Museumcafé is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De kortste weg naar het Museumcafé is de route door de tuin. Neem hiervoor de tuiningang achter de entreebalie. Klik hier voor meer informatie en de menukaart.

De locatie

Rijksmuseum Twenthe Lasondersingel 129-131 7514BP Enschede Route naar locatie