Metropool Enschede, voormalig poppodium Atak, is dé aanbieder en ondersteuner van live muziek en popcultuur in het centrum van Enschede.

Wat hoor je zoal bij Metropool voorbijkomen aan live muziek? Van pop tot rock, van metal tot hiphop, van techno tot ska en van drum 'n bass tot indierock. Voor iedere muziekliefhebber is hier iets te vinden!

Hertog Jan Zaal
De Hertog Jan Zaal is de grootste zaal van Metropool in Enschede en heeft een capaciteit van 800 bezoekers. De technische installatie en inrichting van de Hertog Jan Zaal zorgen ervoor dat deze snel kan worden omgetoverd van concertzaal tot uitgaanscentrum voor danceparty's met DJ's.

Saxion Zaal
De Saxion Zaal biedt met een capaciteit van 300 bezoekers, waarvan 100 op het balkon, ruimte voor de kleinere bands uit het popcircuit, maar is ook de perfecte locatie voor sfeervolle danceparty's. De kleine zaal heeft een intieme en warme clubsfeer.

Muziekcafé
Tijdens concerten, optredens en club nights is het muziekcafé geopend. Voorafgaand aan het evenement kun je een drankje drinken om je optimaal voor te bereiden voor het concert. Het muziekcafé is tijdens concerten vanaf 17:00 uur geopend.

MonkeyJam
De MonkeyJam vindt elke eerste woensdag van de maand plaats in het Metropool Muziekcafé Enschede en wordt georganiseerd door Colored Monkeys i.s.m. ArtEZ en Metropool. Er is maar 1 regel: Geen covers. De MonkeyJam Twente wordt elke maand geopend door een support act en heeft een eigen huisband!

De locatie

Metropool Enschede Willem Wilminkplein 2 7511 PG Enschede Route naar locatie

Parkeren

Parkeer Garage Stationsplein Brammelerdwarsstraat, Binnensingelgebied 6 7511 JD Enschede Route naar parkeerplek