Het Muziekcentrum is één van de belangrijke concertzalen van Nederland. De akoestiek wordt zowel door bezoekers als (inter)nationale musici geprezen.

Het Muziekcentrum Enschede is onderdeel van het Nationaal Muziekkwartier. De toonaangevende concerten in het Muziekcentrum vormen samen met het veelzijdige theater- en muziekaanbod van het Wilminktheater en Kleine Willem, en de sfeervolle voorstellingen en concerten in de Grote Kerk, het culturele gezicht van Enschede.

In de twee zalen (de concertzaal met 1054 stoelen of 1800 staplaatsen en de kleine zaal met 200 stoelen) kunnen muziekliefhebbers jaarlijks terecht voor meer dan 130 concerten: symfonieorkesten, barok- en kamerorkesten, koren, kamermuziek, nieuwe muziek, wereldmuziek, lunchconcerten, pop- en jazzconcerten… alle muziekstijlen zijn er te zien en vóóral te horen.

Openingstijden
Kassabalie (Wenninkgaarde 40-42)
Maandag t/m vrijdag: 12.00 - 16.00

De kassa’s van het Wilminktheater en het Muziekcentrum zijn tevens vanaf een uur voor aanvang van een uitvoering open. De kassa’s van de overige locaties zijn geopend vanaf een half uur voor aanvang van een uitvoering.

Kassa (telefonisch)
Maandag t/m zaterdag: 12.00 - 16.00

Congressen en seminars
Bij het Muziekcentrum Enschede kunnen ook congressen en seminars worden gegeven en is er de mogelijkheid om grootschalige en meerdaagse evenementen te organiseren. Er zijn verschillende zalen die in theateropstelling capaciteiten tot maximaal wel 1000 plaatsen bieden.

De locatie

Muziekcentrum Enschede Noorderhagen 27 7511 EK Enschede Route naar locatie

Parkeren

Parkeer Garage Stationsplein Brammelerdwarsstraat, Binnensingelgebied 6 7511 JD Enschede Route naar parkeerplek