Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
MFT Enschede t/m 8 mei
Evenement, Kunst en cultuur

MAKER FESTIVAL TWENTE

Een festival vol innovatie en technologie voor jong en oud.

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft weer een uniek familiefestival én een waar makers fes...

Lees verder
13:30 - 17:00
Gratis

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden.

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Op en rond het festivalterrein voor Tetem in Enschede kun je elke dag van 13:30 - 17:00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken.

Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio door kennis te maken met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen.

CREEER JE EIGEN MAAK EXPERIENCE!

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab!

Op het festivalterrein bij Tetem zijn nog vele meer activiteiten. Laat je verrassen in het TheaterLab: bezoek de theatervoorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie op zijn kop gepoept heeft (2+)’, doe zélf mee aan de muziekvoorstelling Kwaak (4+) of ga naar het hoorspel Wakkerland (7+) van Jeugdtheater Sonnevanck. Bezoek een van de MadScience shows waarin professor Mad het hele gezin meeneemt in de wereld van wetenschap en techniek. Ga op de Grote Familie ontdekkingsreis in het MuseumLab of bouw zélf mee aan de tentoonstelling Gen C: Children of 2050 in het KunstLab. Ervaar en beleef hoe kunst en digitale techniek in samenspel tot spannende creaties en compleet nieuwe werelden leiden!

Het complete festivalprogramma in Enschede én alle data en locaties van de Maakdag Festivals - die van 1 t/m 31 mei plaatsvinden in de regio - vind je via deze link.

Wanneer

t/m 8 mei van 13:30 tot 17:00

Prijzen
EntreeGratis

Voor een aantal workshops en de theatervoorstelling wordt wel een vergoeding gevraagd.

Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Bekijk het programma
Maker Festival - Impression Non Fungible Kid
Maker Festival - Non Fungible Kid
Maker Festival - Bianca Carague Non Fungible Child

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

2 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede