Kinderen
Kunst & cultuur
Evenementen

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Het MFT bestaat in mei 2024 uit drie onderdelen; een of meerdere Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente (1 t/m 31 mei), het meerdaagse Maker Festival in Roombeek Enschede (2 t/m 5 mei) en een online & fysiek randprogramma (15 maart t/m 30 april).

Festivalprogramma 2 t/m 5 mei Roombeek
Op en rond het festivalterrein voor Tetem kun je elke dag van 12:00 - 17:00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zelf mee. Ga bijvoorbeeld aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof. Of ontwerp je eigen avatar in het mobiel ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen.

Ook buiten gebeurt er heel veel! Maak je lievelingsdier of muziekinstrument als neonobject in het ExpoLab of ontwerp je eigen textielsticker in het EnschedeLab. Laat je fotograferen bij een 3 meter hoge transformer, maak samen met het robot-orkest Ponytrap muziek, doe waterproefjes in het WaterLab of graaf je eigen kuil in het GraafLab. En dan is het PannenkoekLab, RobotLab, MediaLab en FilmLab nog helemaal niet genoemd!


Wil je meedoen, maar liever dichter bij huis?

Dat kan ook, want (een deel van) het Maker Festival toert door heel Twente en doet natuurlijk ook alle vestigingen van de Bibliotheek Enschede* aan. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in jouw bibliotheek (in het Maak-, Film-, Robot- en MediaLab) in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. En zo ontdekt je wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio!

Wat als je niet zolang wilt wachten?

Dat is geen probleem! In samenwerking met cultuurpartners, bibliotheken en speeltuinen kan je tussen 15 maart en 30 april in elke Twentse gemeente aan de slag met uitdagende maak- en ontwerpworkshops. Hierbij staan het kijken, meedoen en beleven centraal.

* Data van de Maakdag Festivals:

  • 15 maart t/m 30 april Randprogramma
  • 2 t/m 5 mei 12:00-17:00 Festivalterrein Tetem
  • 11-mei 12:00-17:00 Bibliotheek Enschede Zuid
  • 18-mei 12:00-17:00 Bibliotheek Enschede Centrale
  • 22-mei 13:00-17:00 Bibliotheek Enschede Twekkelerveld
  • 24-mei 14:00-17:00 Bibliotheek Glanerbrug
  • 25-mei 12:00-17:00 Bibliotheek Enschede Centrale

De locatie

Tetem Stroinksbleekweg 16 7523 ZL Enschede Bekijk locatie Route naar locatie