Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Maker Festival Twente Home t/m 30 juni
Digitaal, Kunst en cultuur

MAKER FESTIVAL TWENTE: METROPOLIS

Maker Festival 2020 is dit jaar getransformeerd in een online activiteitenprogramma in mei en juni.

Het coronavirus maakt het Maker Festival Twente in zijn oorspronkelijke vorm misschien wel onmogelijk, maar da...

Lees verder
Je eigen woonkamer
09:00 - 18:00

Het coronavirus maakt het Maker Festival Twente in zijn oorspronkelijke vorm misschien wel onmogelijk, maar dat heeft iedereen wel geïnspireerd tot een heel nieuw innovatief programma.

Het Maker Festival Twente gaat vanaf 18 mei van start als een @Home editie. Het @Home programma bestaat uit tal van uitdagende techniekkits, codeer workshops, Lablearning trainingen en webinars. Zo zijn er in samenwerking met de Maakplaatsen [email protected] workshops en [email protected] kits ontwikkeld, waarbij kinderen en jongeren leren programmeren en aan de slag gaan met uitdagende technieken. HCS – Happy Innovation heeft een speciale [email protected] kit ontworpen met de Merge Cube, een kubus die tot leven komt in je hand in combinatie met een app op je telefoon of tablet.

In samenwerking met Techniekpact Twente komen er binnenkort maar liefst vijf nieuwe [email protected] kits bij voor de [email protected] De kits worden ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven.

[email protected]
Ook staan er verschillende [email protected] events gepland. Dat zijn real-live trainingen waarbij (jong) volwassenen op interactieve wijze kennis maken met de nieuwste technieken en software. ‘Twist your apps’ is zo’n [email protected] training, speciaal ontworpen door Sickhouse. Het is een interactieve manier om een kritisch en sociaal relevant discours over een wereld die ‘app-gek’ is geworden te ervaren, onderzoeken en creëren.

Het online activiteitenprogramma loopt tot en met juni én zal in oktober hervat worden en verder uitgebreid in de speciale Maker Maand Twente. Op die manier brengt Tetem het Maker Festival Twente 2020 bij je thuis!

Kortom: er valt genoeg te doen en te beleven bij Maker Festival [email protected]! De prijzen variëren per activiteit.

Wanneer

t/m 30 juni van 09:00 tot 18:00

Contact

Je eigen woonkamer

www.makerfestival.nl

Doe mee
Maker Festival Twente Home 2
Maker Festival Twente Home 3

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer