Kinderen
Kunst & cultuur

Kinderen kunnen moeilijk stilzitten… en dat komt goed uit, want bij RUMOER festival draait alles om doen, ontdekken en beleven! Kom daarom van 1 t/m 5 mei naar het Muziekcentrum Enschede en maak samen RUMOER!

RUMOER is een nieuw en uniek kinderfestival in de binnenstad van Enschede. Mark Haayema, bekend als kinderboekenschrijver en jeugdtheatermaker, neemt jong en oud mee op reis langs voorstellingen, concerten en workshops. Benieuwd naar het programma?

  • Kom naar verschillende voorstellingen, zoals Poppetje van Papier, Anne de Poes en De Grote Puntje Puntje Show.
  • Stel je vragen aan Sterrin tijdens Sterrins Dierenencyclopedie.
  • Maak je eigen sokpop voor het Sokpopconcert. Wil je hier een beetje hulp bij, gebruik dan de sokpopknutselbox. Deze kun je tijdens het bestelproces toevoegen aan je winkelmandje.
  • Schrijf je eigen lied bij de Songwriters Academy en neem ‘m op in onze studio.
  • Zing en dans met ons mee tijdens het speciale Vrijheidsconcert op 5 mei.

Daarnaast kunnen kinderen zich volop vermaken met sportieve spelletjes, een silent disco, knutselsessies, schminken en verkleden én workshops op het gebied van muziek, theater, circus, zang en BMX. En nog veel meer! Tijdens RUMOER geldt eigenlijk maar één regel: Alles mag en alles kan!

Festival op een centrale locatie in de binnenstad

Het Muziekcentrum wordt van binnen en buiten omgetoverd tot een waar festivalparadijs waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Het programma zit boordevol plezier voor ieder kind en is een ware explosie voor alle zintuigen. En dat alles op een centrale locatie in de binnenstad van Enschede!

Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen ouders/verzorgers genieten van fijne horecafaciliteiten. Naast handige voorzieningen als onder andere stroompunten en kinderpolsbandjes, worden er ook werkplekken ingericht. Kortom: RUMOER is niet alleen een uniek jeugdtheaterfestival, maar ook een gezellige werk- en ontmoetingsplek.

Goed om te weten: bezoek je RUMOER op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag, dan krijg je op zondag 5 mei GRATIS toegang tot het festival. Op deze dag wordt RUMOER namelijk feestelijk afgesloten met een vrijheidsconcert en een kinderdisco.

Bekijk het programma per dag hier.

RUMOER is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Enschede, Provincie Overijssel, Paul Pella Fonds en Het Ondernemersfonds.

De locatie

Muziekcentrum Enschede Noorderhagen 27 7511 EK Enschede Bekijk locatie Route naar locatie

Parkeren

Wilhelminaterrein Wenninkgaarde, Binnensingelgebied 40 7511 PD Enschede Route naar parkeerplek