Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
The Overkill Festival 2022 t/m 4 november
Evenement, Kunst en cultuur, Muziek

THE OVERKILL FESTIVAL

Het unieke festival The Overkill waar kunst, film, muziek en games samenkomen!

Een speels festival in Enschede dat gaming, interactieve kunst, fictie en experiment samenbrengt om onze digit...

Lees verder
Gesloten
50.00

Een speels festival in Enschede dat gaming, interactieve kunst, fictie en experiment samenbrengt om onze digitale cultuur en de impact ervan op onze samenleving in vraag te stellen en te vieren.

The Overkill Festival staat dit jaar volledig in het teken van genezing. HEAL ROYALE is het thema, geïnspireerd door de karakters in games die jou in teamverband kunnen healen. De wereld begeeft zich op dit moment in ontelbare crises, en The Overkill Festival is een plaats waar men weer tot elkaar kan komen en samen kan healen op een speelse manier, door middel van (digitale) kunst, films, muziek, workshops en natuurlijk indiegames, waarbij interactiviteit en interacties met elkaar centraal staan.

Zo kan je fysiek ontspannen in de Ecosexual Bathhouse, gecreëerd door het Australische collectief Pony Express, die focussen op een nieuwe connectie met natuur en intimiteit door alle zintuigen aan te spreken. Volg een workshop zelfverdediging van de Brit Bones Tan Jones, die ook een videowerk exposeert, speel samen in de game Tux en Fanny, door Albert Birney en Gabriel Koenig uit de VS, en volg het interactieve en multi zintuigelijke filmprogramma, waarin het kijken naar films een unieke beleving wordt die niet meer alléén om de film draait, maar ook alles wat er om je heen gebeurt. De expositie, verspreid over 1600m2, bestaat uit zowel analoge als digitale kunst, afgewisseld met workshopruimtes en games.

Na de officiële opening op 28 oktober in Sickhouse op Stationsplein 1a, gaan we de nacht in met een afterparty in Metropool; Sensomnia, met onder andere Zeno van den Broek! Om onze events toegankelijker te maken werken we met dove en slechthorende collega’s om muziek te vertalen naar andere zintuigen. Door al die zintuigen aan te spreken aan te spreken, dus naast geluid ook zicht, gevoel, geur en smaak, wordt Sensomnia een rave waarbij élke bezoeker een ervaring krijgt die ze niet snel zullen vergeten. Hierbij zullen ook gebarentolken aanwezig zijn.

Het symposium, dat gehouden wordt op woensdag 2 november in Tankstation Cultureel Vulpunt, vindt plaats als diner, waar de gasten en sprekers met elkaar in gesprek gaan terwijl ze het diner bereiden en nuttigen. Op deze manier wordt de onzichtbare 'grens' tussen spreker en luisteraar doorbreken. Hierbij werken we samen met Tetem, om dit event zo ‘hybrid’ mogelijk te maken; dus zowel online als fysiek.

Contact staat tijdens het hele festival centraal; het wordt een viering met ceremonies, samenkomst, muziek en het creëren van nieuwe energieën.


Wanneer

vr 28 okt. 2022 t/m vr 4 nov. 2022 t/m 4 november

Prijzen
Weekend tickets€ 30.00
Weekend tickets studenten€ 25.00
Festival tickets€ 50.00
Festival tickets studenten€ 40.00
Dag ticket€ 15.00
Dag ticket studenten€ 13.00
Locatie

Sickhouse

Stationsplein 1a

7511JD Enschede

Website evenement

[email protected]

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Sickhouse
Stationsplein 1a
7511JD Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245