Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
The Overkill Festival in Enschede t/m 5 december
Evenement, Kunst en cultuur

THE OVERKILL FESTIVAL

Het unieke festival The Overkill komt een volle tien dagen LIVE naar jouw woonkamer!

Van 27 november t/m 5 december gaat dit in Enschede gebaseerde festival volledig online, om jou op de meest cr...

Lees verder
Je eigen woonkamer
08:00 - 22:00
Gratis

Van 27 november t/m 5 december gaat dit in Enschede gebaseerde festival volledig online, om jou op de meest creatieve manier een prachtige verzameling games, films, muziek, performances, VR en interactieve kunst te brengen!

Het afgelopen jaar was er een van enorme uitdagingen. Gelukkig hebben ze een spectaculaire manier gevonden om hiermee om te gaan, en een online beleving te creëren die je hiervoor nog nooit hebt gezien. Plus, Je hoeft voor dit festival geen meter te reizen, het enige wat je hoeft te doen is www.theoverkill.nl in je browser in te vullen. Dit is het portaal dat je naar onze drie 'main stages' van het festival brengt:

De online exhibition is één grote, 24/7 toegankelijke , virtuele ruimte, ontworpen door The Rodina. Deze ruimte is met slechts je muis en pijltjes te ontdekken! Hier vind je onder andere een video versie vanTreehugger , een werk van Marshmallow Laser Feast , waarin de kunstenaars de toeschouwers aanmoedigen om opnieuw contact te maken met de natuur. Ook zie je de speciaal voor het festival gemaakte video van Eva Papamargariti, werken van Theo Triantafyllidis & Sun Araw en Natasha Tontey en games als Tonight we Riot en Spinch. En natuurlijk nog vele andere kunstwerken, video's en games.

Na deze tour heb je natuurlijk behoefte aan wat sociaal contact, zoals op elk festival. Géén probleem, bezoek de virtual hangout . In deze ruimte vind je alle live-events. Natuurlijk de openings performance Songs of Cyborgoise door BBB_ , een digitale algorave , maar ook workshops, onder andere van Danielle Brathwaithe-Shirley , het brein achter Black Trans Archives . Verder vind je performances van onder andere AAA Software, symposia gecureerd door Patyt Reyes over en de Hackathon , geleid door Noah Freriksen. Ook is dit dé plek om elkaar te ontmoeten. Je kan via je eigen browser meedoen, of -als je die hebt- een VR-bril.

Al onze evenementen zijn tevens te volgen via hun youtubekanaal en/of twitch, waar gedurende het programma een livestream te vinden zal zijn.

Altijd het laatste nieuws over evenementen, winkels en andere activiteiten in Enschede?

Volg ons op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Facebook Enschede

Enschede

Instagram Enschede Enschede

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wanneer

t/m 5 december

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Je eigen woonkamer

Website evenement

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer