Museumnacht Enschede 3374 1565696365 12 oktober
Evenement, Kunst & cultuur

MUSEUMNACHT

Ben jij een nachtbraker, nachtvlinder of nachtkijker? Ontdek de geheimen van verschillende culturele instellingen

Enschedese musea veranderen tot dansvloer tijdens de eerste Museumnacht Enschede. Meer dan tien culturele inst...

Lees verder
Diverse locaties
19:00 - 03:00
15.00

Enschedese musea veranderen tot dansvloer tijdens de eerste Museumnacht Enschede. Meer dan tien culturele instellingen openen hun deuren in de nacht voor het festival.

Tijdens de Museumnacht staan spannende acts op bijzondere locaties. Naast de reguliere programmering van alle deelnemers zijn er diverse live-acts, theatershows en dj’s. Zo draait dj collectief VierbijVier met panoramaview in het Balengebouw en kun je dansen in een museumzaal tijdens de afterparty die gehost wordt door In the Middle of the Rhythm (ITMOTR) in Rijksmuseum Twenthe. Maar er zijn bijvoorbeeld ook rondleidingen door het depot van Rijksmuseum Twenthe, performances en theateroptredens op verschillende locaties en een popup-bar van Stanislaus Brewskovitch bij de Museumfabriek.

Ook voor kinderen is er een uitgebreid programma tijdens het festival, zo geeft Theater Sonnevanck de rondleidingen ‘Vita’, kun je de volle maan bekijken in de sterrenwacht van de Museumfabriek, zijn er verschillende dansoptredens van Kalibers talentenklas in het Rijksmuseum Twenthe en staat er een Cinekid installatie bij Concordia aan de Langestraat 56. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de entree gratis. 

Bekijk hier het programma.

Wanneer

12 oktober van 19:00 tot 03:00

Prijzen
  • Entree
  • € 15.00
Contact

Diverse locaties

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Diverse locaties