Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
GOGBOT 10 t/m 13 september
Evenement, Kunst en cultuur

GOGBOT

In september vindt de 17e editie van GOGBOT Enschede plaats.

Gogbot presenteert een corona-proof programma met o.a spectaculaire openluchtinstallaties, een expositie in de...

Lees verder
Binnenstad
Gratis

Gogbot presenteert een corona-proof programma met o.a spectaculaire openluchtinstallaties, een expositie in de nieuwe broedplaats van WARP Technopolis, een woud van robots op het Stationsplein en een online museum.

GOGBOT festival

GOGBOT festival is een meerdaags festival rondom multimedia, kunst, muziek en technologie. Sinds 2004 transformeert het festival ieder jaar het centrum van Enschede tot een futuristische audiovisuele happening! GOGBOT’s missie is om een inspirerend platform te bieden voor de meest originele, de meest visionaire en meest avant-gardistische artiesten die vandaag actief zijn. Het onderzoekt de nieuwste technologische ontwikkelingen en roept op tot reflectie, debat en tot een kritische houding op onze leefomgeving. Dit meerdaagse festival rondom multimedia, kunst, muziek en technologie wordt georganiseerd door PLANETART.

GOGBOT 2020

De 17e editie heeft als thema Quantum Supremacy, de groei van digitale technologie in tijden van pandemie. Grote bedrijven zoals Google, Microsoft en IBM wedijveren nu om de eerste quantumcomputer te bouwen, een supercomputer die naar verwachting een miljard keer sneller zal zijn dan de snelste huidige computers. Highlight van GOGBOT 2020 is het Spaanse collectief Playmodes. Midden op de Oude Markt verrijst hun monumentale audiovisuele installatie 'Cluster'. Na zonsondergang waan je je in deze installatie in een andere dimensie.

Uitvalsbasis van GOGBOT 2020 is WARP Technopolis, de nieuwe broedplaats voor creatieve technologie. Op 1 juni opende in dit voormalige VVV-kantoor aan het Stationsplein van Enschede een zinderende hub met werkplekken, tentoonstellingsruimtes en de SPACEBAR. Tijdens GOGBOT is hier de centrale expositie te zien, met werk van internationale topkunstenaars naast pionierende talenten. Thuisblijvers kunnen via de website terecht in het online museum, een virtuele WARP Technopolis in de vorm van een game.

GOGBOT conference

Een steeds grotere groep jonge kunstenaars en ontwerpers verkennen de wereld van bio kunst en -design, waarin de wetenschappen en kunst samensmelten. Deze kunstenaars en ontwerpers richten hun blik op de toekomst en vragen zich af wat deze technologieën ons zullen brengen.


Altijd het laatste nieuws over evenementen, winkels en andere activiteiten in Enschede?

Volg ons op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Facebook Enschede

Enschede

Instagram Enschede Enschede
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wanneer

10 t/m 13 september

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

239