Dsc 0658 2382 1551868165 t/m 8 september
Evenement, Kunst & cultuur

GOGBOT 2019

In september vindt de 16e editie van GOGBOT Enschede plaats met als thema: Bio the new digital.

Het jaarlijkse multimediafestival duikt dit jaar in de wereld van bio-technologie met exposities, muziek, een ...

Lees verder
Binnenstad
Gratis

Het jaarlijkse multimediafestival duikt dit jaar in de wereld van bio-technologie met exposities, muziek, een symposium en Nederlands grootste showcase van jong talent.

Binnen het thema "Bio the new digital" komen dit jaar onderwerpen als genetische modificatie, stamceltransplantatie, nano-technologie en gekweekt vlees aan bod. Internationaal beroemde kunstenaars als Agi Haines (UK) en Dmitry Morozov (RU) brengen met hun spraakmakende werken een kijkje in de ethische grensvlakken van deze werelden.

GOGBOT festival

GOGBOT festival is een meerdaags festival rondom multimedia, kunst, muziek en technologie. Sinds 2004 transformeert het festival ieder jaar het centrum van Enschede tot een futuristische audiovisuele happening! GOGBOT’s missie is om een inspirerend platform te bieden voor de meest originele, de meest visionaire en meest avant-gardistische artiesten die vandaag actief zijn. Het onderzoekt de nieuwste technologische ontwikkelingen en roept op tot reflectie, debat en tot een kritische houding op onze leefomgeving. Dit meerdaagse festival rondom multimedia, kunst, muziek en technologie wordt georganiseerd door PLANETART. 

GOGBOT conference

Een steeds grotere groep jonge kunstenaars en ontwerpers verkennen de wereld van bio kunst en -design, waarin de wetenschappen en kunst samensmelten. Deze kunstenaars en ontwerpers richten hun blik op de toekomst en vragen zich af wat deze technologieën ons zullen brengen.

De GOGBOT Conferentie op 7 september 2019 gaat in op deze ontwikkeling en onderzoekt wat het betekent om mens te zijn in het technologische tijdperk, door te kijken naar een toekomst met biotechnologie.

We vragen ons af: wordt het een droom of nachtmerrie?

Op zaterdag 7 september wordt dit besproken het in het Muziekcentrum in Enschede met dr. Koert van Mensvoort (creatief directeur Next Nature Network), Peter Joosten (biohacker), Emma van der Leest (onderzoeker biobased art & design), Shahar Livne (material designer), Non Human Nonsense (kunstcollectief), Kuang-Yi Ku (tandarts, biokunstenaar), Yi-Fei Chen (social designer), Valerie Daude (biodesigner), Thieu Custers (design researcher), Quang Bich Tran (designer), Joyce Nabuurs (onderzoeksassistent VU). De dag wordt gemodereerd door Ruben Baart (hoofdredacteur Next Nature Network).

Wanneer

t/m 8 september

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

95