Door Stagiair Romée Romée
 - Uit in Enschede

IJssalons in Enschede

Kan jij wel wat verkoeling gebruiken tijdens deze zonnige dagen? Er is natuurlijk geen betere manier om af te koelen dan heerlijk Italiaans ijs, soft-, sorbet- of schepijs eten. Wij hebben de beste ijssalons van de stad voor jou verzameld. Er is in ieder geval genoeg keuze in Enschede!

Ambachtelijke ijsmakers sinds 1925

Bij IJssalon Van Der Poel op de Oude Markt en aan het Wilminkplein wordt het ijs elke dag vers bereid en dat proef je. Zelfs de karamel in de bestseller cookie-caramel is huisgemaakt! Ga jij voor strawberry cheesecake, tiramisu of toch voor een overheerlijke ijscoupe? Je kunt bijna het hele jaar van deze heerlijke ijssmaken genieten, de ijssalon aan het Wilminkplein is namelijk tot en met december geopend.

Van der Poel ijssalon Wilminkplein Enschede - Uit in Enschede
Van der Poel ijs Enschede

Echt Italiaans genieten

Naast heerlijke pasta's en pizza's heeft Punto Pasta ook een ijsloket, Punto Gelato, waar je écht Italiaans schepijs kunt krijgen. Je kunt plaats nemen op hun stadsterras en genieten van een heerlijk bolletje schepijs, een ijskoude milkshake of een overheerlijke ijscoupe.

Een bekende tussenstop voor veel Enschedeërs

IJssalon Heinink is de perfecte plek om verkoeling te zoeken. Neem plaats om te genieten van een overheerlijke ijscoupe of loop langs voor een hoorntje op de hand. Je kunt er zelfs terecht voor een workshop of een ijsbuffet!

Bakker IJs Heinink Enschede - Uit in Enschede
IJssalon Heinink

Gelato Café Dolce Vita

Heb je het warm gekregen van het shoppen? Dan is Gelato Dolce Vita voor jou de ideale plek om verkoeling te zoeken. Ze hebben een gezellig overdekt terras binnenin de Klanderij waar je kunt uitrusten onder het genot van ambachtelijk bereid ijs en een lekkere kop koffie of wat fris.

Vers schepijs sinds 1985

IJssalon de Singel is al meer dan 30 jaar een begrip in Enschede. Het is de ideale plek om onderweg eventjes een pauze te houden en wat verkoeling te zoeken. Het ijs wordt naar eigen recept gemaakt en dat zorgt voor een unieke smaak. Wat dacht je van Oma's cakebeslag, spekkoek of smurf?

Heerlijk softijs met allerlei toppings en fruit

Druk aan het shoppen en wat verkoeling nodig? Dan zit je bij Jamin goed! Naast schep- en softijs kun je kiezen voor de populaire Twizzl. Dit is een mix van softijs, heerlijk fruit en verschillende lekkere toppings. Zeker een aanrader.

Eis essen auf dem Oude Markt in Enschede - Uit in Enschede
Vitrine met ijs van Ciao Gelato - een ijssalon in Enschede - Uit in Enschede
Eis von Sprakel in Enschede - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Romée
Stagiair Romée

Romée is geboren en getogen in Enschede. Ze studeert Commerciële Economie & Ondernemerschap in Hengelo en heeft stage gelopen bij Enschede Promotie.