Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

De beste toetjes van Enschede

Een maaltijd is eigenlijk nooit compleet zonder een toetje. Ik bedoel, ik ben gek op lekker eten, maar als de plek ook een enorm uitgebreide dessertkaart heeft, dan maak je me pas echt blij. Dat anderen ook net zo gek op toetjes zijn, blijkt wel als je je bedenkt hoeveel woorden er bestaan voor dit zoete feestje. Of jij het nu een toetje, nagerecht, dessert of laatste gang noemt, bij deze hotspots in Enschede vind je zeker weten de lekkerste toetjes en desserts van de stad.

IJs, ijs en nog eens ijs

Misschien wel het makkelijkste toetje om te bedenken, maar altijd goed: ijs. Enschede barst van de plekken waar je heerlijk ijs kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan Van der Poel IJs. Wil je weten waar je nog meer overheerlijk verkoelend ijs kunt halen? Bekijk dan nu onze ijsjesblog.

IJs Enschede - Uit in Enschede

Minitoetjes en toetjesplanken

Ik ben niet alleen gek op borrelplanken met hartige snacks (zie mijn borrelplanken blog voor de beste borrelplekken), maar ook toetjesproeverijen sla ik niet over.

Sam Sam
Al jaren is Sam Sam dé plek als je zin hebt in mini toetjes of een plek zoekt om toetjes te delen. Ga je voor de welbekende arretjescake met een panna cotta of ken jij een andere lekkere toetjescombinatie? Vergeet ook hun sweet bites niet, want soms is een goed stuk appeltaart ook net zo lekker.

Twentsche Foodhal
Met negen verschillende keukens onder één dak, heb je uiteraard ook keuze qua toetjes bij de Twentsche Foodhal. Enkele keukens hebben hun eigen toetjes op de kaart staan, maar neem ook eens een kijkje bij De Zoetekauw. Door het brede aanbod zoetigheden is hier voor elk wat wils. Geniet bijvoorbeeld van heerlijke bubblewafels, koekjes, taarten, milkshakes en meer.

Paddy's
Op de uitgebreide menukaart van Paddy's vind je niet alleen unieke toetjes zoals Pastel de Nata of Tino's toetje, maar ook een toetjesproeverij. Maak je tapasavond compleet met hun wisselende selectie van desserts.

Carlina's
Ga op reis door Zuid-Amerika bij Carlina's, met een proeverij van tropische lekkernijen bij dit Zuid-Amerikaanse restaurant. Wat voor toetjes je krijgt is elke keer weer een verrassing, maar dat maakt het extra leuk. En met toetjes kan het bijna nooit fout gaan toch?!

Stoet
Misschien niet helemaal een dessertoptie, maar er staat wel een overheerlijk zoetplankje op de menukaart bij dit gezellige lunchtentje Stoet. Het plankje is gevuld met allerlei lekkere mini-taartjes en is eigenlijk te lekker om niet een keer te proberen.

Toetjesplank Twentsche Foodhal Enschede - Uit in Enschede
Toetjesproeverij Enschede - Uit in Enschede
Pastel de Nata Enschede - Uit in Enschede

Altijd goed

Ben je niet zo in een avontuurlijke bui of heb je gewoon zin in een goed toetje. Ga dan vooral even langs deze plekjes.

Restaurant Moods
Deze toetjes hotspot is wellicht iets verder weg, maar daardoor zeker niet minder lekker. Bij Resort Bad Boekelo vind je Restaurant Moods. Hun crème brûlée is de allerlekkerste die ik ooit heb gehad en zeker een must als je gek bent op toetjes!

Valk Exclusief
Een toetjesbuffet is natuurlijk de hemel op aarde voor alle toetjesliefhebbers onder ons. Als je bij Van der Valk kiest voor live cooking op zaterdag, dan kun je helemaal losgaan op het toetjesbuffet. Ga je à la carte dineren? Dan heb je de keuze uit heel veel lekkere toetjes, zoals lemon curd of een chocolade millefeuille.

Toetjes Enschede - Uit in Enschede

Een keer wat anders

Ben je een echte toetjeskenner en wil je een keer verrast worden? Dan zit je bij deze hotspots aan het juiste adres.

Mazza
De desserts bij Mazza op de kaart vind je echt nergens anders. Echte Libanese specialiteiten zoals knafeh of zoete engelharen. Kun je echt niet kiezen, ga dan voor een dessert mix en proef van alles wat.

Sage
De desserts bij Sage zijn anders dan anders. Een chocoladetaart en Yuzu cheesecake op eigen recept, met een Sage twist. Wil je voor iets klassieks? Dan is de crème brûlée altijd een goed idee.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.