Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Toetjes om je vingers bij af te likken

Leestijd 2-3 min

Aan het einde van je diner, als tussendoortje of gewoon zomaar omdat je er zin in hebt. Bij deze plekken in Enschede vind je heerlijke toetjes en desserts van de stad.

Een maaltijd is eigenlijk nooit compleet zonder een toetje. Ik bedoel, ik ben gek op lekker eten, maar als de plek ook een enorm uitgebreide dessertkaart heeft, dan maak je me pas echt blij. Dat anderen ook net zo gek op toetjes zijn, blijkt wel als je je bedenkt hoeveel woorden er bestaan voor dit zoete feestje. Of jij het nu een toetje, nagerecht, dessert of laatste gang noemt, bij deze hotspots in Enschede vind je zeker weten de lekkerste toetjes en desserts van de stad.

IJs, ijs en nog eens ijs

Misschien wel het makkelijkste toetje om te bedenken, maar altijd goed: ijs. Enschede barst van de plekken waar je heerlijk ijs kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan Van der Poel IJs of Talamini. Wil je weten waar je nog meer overheerlijk verkoelend ijs kunt halen? Bekijk dan nu onze ijsjesblog.

IJs Enschede

Minitoetjes en toetjesplanken

Ik ben niet alleen gek op borrelplanken met hartige snacks (zie mijn borrelplanken blog voor de beste borrelplekken), maar ook toetjesproeverijen sla ik niet over.

Sam Sam
Al jaren dé plek als je zin hebt in mini toetjes of een plek zoekt om toetjes te delen. Ga je voor de welbekende arretjescake met een panna cotta met lemon grass of ken jij een andere lekkere toetjescombinatie? Vergeet ook hun sweet bites niet, want soms is een goed stuk appeltaart ook net zo lekker.

Twentsche Foodhal
Met negen verschillende keukens onder één dak, heb je uiteraard ook keuze qua toetjes. Enkele keukens hebben hun eigen toetjes op de kaart staan, maar je kunt ook gelijk een toetjesplank bij De Melkbus bestellen. Een plank vol met heerlijke zoete lekkernijen, een groter feest bestaat er (wat mij betreft) bijna niet.

Paddy's
Op hun uitgebreide menukaart vind je niet alleen unieke toetjes zoals Pastel de Nata of Tino's toetje, maar ook een toetjesproeverij. Maak je tapasavond compleet met hun wisselende selectie van desserts.

Carlina's
Ga op reis door Zuid-Amerika met een proeverij van tropische lekkernijen bij dit Zuid-Amerikaanse restaurant. Wat voor toetjes je krijgt is elke keer weer een verrassing, maar dat maakt het extra leuk. En met toetjes kan het bijna nooit fout gaan toch?!

Stoet
Misschien niet helemaal een dessertoptie, maar er staat wel een overheerlijk zoetplankje op de menukaart bij dit gezellige lunchtentje. Het plankje is gevuld met allerlei lekkere mini-taartjes en is eigenlijk te lekker om niet een keer te proberen.

Toetjesplank Twentsche Foodhal
Toetjesproeverij Enschede
Pastel de Nata Enschede

Altijd goed

Ben je niet zo in een avontuurlijke bui of heb je gewoon zin in een goed toetje. Ga dan vooral even langs deze plekjes.

Oaks Gastrobar
Een warm chocoladecakeje, een witte chocolade panna cotta, ambachtelijk ijs of een koffie compleet. Op de dessertkaart van Oaks staat allerlei lekkers, waar je ieder persoon blij mee kunt maken.

Restaurant Moods
Deze toetjes hotspot is wellicht iets verder weg, maar daardoor zeker niet minder lekker. Bij Resort Bad Boekelo vind je Restaurant Moods. Hun crème brûlée is de allerlekkerste die ik ooit heb gehad en zeker een must als je gek bent op toetjes!

Valk Exclusief
Een toetjesbuffet is natuurlijk de hemel op aarde voor alle toetjesliefhebbers onder ons. Als je bij Van der Valk kiest voor live cooking op zaterdag, dan kun je helemaal losgaan op het toetjesbuffet. Ga je à la carte dineren? Dan heb je de keuze uit heel veel lekkere toetjes, zoals lemon curd of een chocolade millefeuille.

Toetjes Enschede

Een keer wat anders

Ben je een echte toetjeskenner en wil je een keer verrast worden? Dan zit je bij deze hotspots aan het juiste adres.

Steakhouse Goody's
Begint jouw mond al te kwijlen als ik het heb over een roomboter donut met bourbon vanille ijs en chocoladesaus of een limoentaart met een roomtopping en meringues? Plan dan zeker even een bezoekje aan Goody's, want deze desserts zijn echt hemels!

Mazza
De desserts bij Mazza op de kaart vind je echt nergens anders. Echte Libanese specialiteiten zoals knafeh of zoete engelharen. Kun je echt niet kiezen, ga dan voor een dessert mix en proef van alles wat.

Mis niets en volg ons op Instagram
Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs