Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Beste chocolade in Enschede

Wie houdt er nou niet van chocola? Ik in ieder geval wel! Of het nu gaat om lekkere bonbons voor bij de koffie of thee, chocola als toetje of een stuk chocoladetaart na een dagje shoppen, in Enschede zijn er genoeg hotspots die jouw chocoladehart sneller doen laten kloppen.

Brownies en fudge

Bij al deze locaties kun je echt allerlei chocolade lekkernijen kopen. Brownies, chocoladekoekjes, cupcakes, fudge en taarten. Waar je ook maar zin in hebt, bij deze hotspots vind je het sowieso.

Nienke's is de enige echte cupcakewinkel van Enschede. Er zijn natuurlijk verschillende cupcakes met melk, pure of witte chocolade. Maar Nienke verkoopt ook brownies, gevulde chocolade, millionaires shortbread, fudge en muffins. Mijn tip: boek een chocoladefondue met vriendinnen. Je kunt nooit genoeg chocolade hebben toch?!

Als je Mrs. Brown voorbij loopt, komen de zoete geuren je haast gelijk tegemoet. Als je een chocoladebehoefte hebt, dan kun je altijd bij Mrs. Brown terecht. Je kunt er bijvoorbeeld ontbijten met chocoladepannenkoeken. Er zijn meerdere soorten fudge en XXL koeken te koop, maar er staan ook genoeg chocoladetaarten, brownies en andere chocolade zoetigheden op de kaart. Neem mee voor thuis of neem plaats in de prachtige salon en geniet!

De enige cookie-doughbar in de regio vind je bij Heel Bijzonder. Uiteraard zijn er ook een aantal chocoladesmaken van dit overheerlijke koekjesdeeg. Ook verkopen ze meer dan tien verschillende soorten smaken fudge. Wat dacht je bijvoorbeeld van fudge KitKat, Nutella & Oreo of appeltaart? Zie maar eens zonder zakje fudge naar huis te gaan!

De Branderie in Enschede - Uit in Enschede
Chocoladetaart bij De Branderie
Wist je dat je ook een chocoladefondue kunt boeken in Enschede? Een super leuke activiteit met vriendinnen!

De nieuwste hotspot van dit rijtje, maar zeker eentje om even te bezoeken: Rosy's. Rosalie bakt en maakt dagelijks zoete lekkernijen. Doosjes vol brownies en blondies of lekkere chocoladetaartjes. Je kunt hier ook gezellig ontbijten of lunchen met een goede kop koffie. Loop dus vooral even langs!

De Branderie is een gezellige lunchroom in het centrum van de stad. Er gaat hier geen dag voorbij zonder dat er heerlijk gebak en andere zoete dingen worden gebakken. Bestel het lekkers op het terras of plaats een bestelling om af te halen.

Ik & mijn moeder staat vooral bekend om hun fantastische locatie en de overheerlijke high teas. Maar misschien is hun eigen homemade witte tobleronetaart wel een van de bekendste taarten van Enschede. Ook hebben ze heerlijke bonbons, fudge en brownies. Tip: ze hebben ook een uitgebreid afhaalmenu inclusief gevulde picknickmanden!

Bonbons en chocolade van banketbakkers

Bij de Enschedese banketbakkers kun je niet alleen krakend verse broden kopen. Bij de banketbakkers werken namelijk ook echte chocolatiers om de lekkerste chocolade en bonbons te maken. Denk bijvoorbeeld aan speciale paas-, sint- en kerstchocolade of prachtige creaties voor Valentijn, Moeder- en Vaderdag. Alles wordt handgemaakt en is een cadeautje om te geven of om te krijgen. Bezoek de volgende banketbakkers:

Vegan

Etn Saladebar in de Haverstraatpassage heeft naast heerlijke gezonde lunches ook een vegan bakery waar ze de lekkerste vegan taarten en brownies bakken. Hun overheerlijke homemade brownies kun je ook als brievenpost versturen, hoe leuk is dat?!

Chocolade en patisserie bij La Stans in Enschede - Uit in Enschede
Chocoladecreaties van La Stans

Unieke chocolade en chocoladeworkshops

Bij La Stans vind je exclusieve chocolade en patisserie producten, zoals bonbons, truffels en seizoensproducten voor de feestdagen. Ze maken echter ook prachtige chocoladestukken voor bijvoorbeeld etalages of feestjes. Ben je benieuwd hoe ze dit allemaal maken? Kom dan even langs in de keuken en neem een kijkje in de productieruimte. La Stans is ook een top locatie voor vrijgezellenfeestjes of vriendinnenuitjes, want je kunt er ook heuse chocoladeworkshops volgen.

Van alles van chocola

Jamin staat natuurlijk vooral bekend om haar verschillende soorten (internationaal) snoep, maar Jamin heeft ook een indrukwekkende voorraad chocolade. Van chocoladeflikken tot pindarotsen, alle soorten Tony Chocolonely en vergeet (wanneer het die tijd van het jaar is) ook zeker niet de speciale smaken chocoladeletters en paaseieren.

Alles is met en van chocola bij Villa Chocola. Als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau, moet je zeker even bij Villa Chocola langslopen. Ze hebben bijvoorbeeld heel veel soorten bonbons, chocoladerepen, chocoladelolly's, noutgat en zelfs chocoladewijn. Ook hebben ze allerlei wens- en geschenkdozen voor elke gelegenheid.

Chocolade en bonbons bij Villa Chocola in Enschede - Uit in Enschede
Bonbons bij Villa Chocola

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor met vriendinnen of familie? Bij bijna alle bovengenoemde locaties kun je ook fantastische high tea's reserveren, bestellen of afhalen. Kijk hier voor alle andere high tea locaties in Enschede.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.