Door Stagiair Marketing & Communicatie Jill
 - Uit in Enschede

Toffe sporten in de buitenlucht

Sporten is natuurlijk goed voor je, maar hoe leuk is het als je dit ook nog eens in de buitenlucht kunt doen? Met mooi weer is dit heerlijk, maar het kan in Nederland ook behoorlijk koud worden. In dat geval trek je een dikke jas aan om bijvoorbeeld te gaan skiën. Wil jij gewoon lekker actief zijn in de buitenlucht? No problem, want ik zet de 8 tofste outdoor sporten voor je op een rij.

1. Skiën

Je hoeft niet af te reizen naar de Franse Alpen of Oostenrijk om te gaan skiën. Bij de borstelbanen van Skicentrum Moser kun je het ultieme wintersportgevoel beleven. Leren skiën op een kunstbaan is een goede voorbereiding op het echte werk. Je voelt hoe het is om op een berg te staan en leert om te gaan met de spanning. Maar dit is natuurlijk ook een leuke activiteit als je skiën al onder de knie hebt.

Skibaan in de zomer in enschede - Uit in Enschede
Skibaan Enschede

2. Snowboarden

Is skiën geen uitdaging meer en wil jij leren hoe het is met maar 1 plank? Leer snowboarden. Het is niet altijd even makkelijk om deze sport te leren. Maar door lessen te volgen bij Skicentrum Moser ben jij straks klaar voor het echte werk en ga jij in hoog tempo de berg naar beneden. Het is ook een leuk uitstapje voor de ervaren snowboarder die even weer dat heerlijke wintersportgevoel wil ervaren.

3. Vissen

Als je ervan houdt om de grootste vissen aan de haak te slaan, dan is Fishing Adventure de plek waar je moet zijn. Bij Fishing Adventure Lake (40 Hectare) kan 7 dagen in de week, 24 uur per dag gevist worden. Dit kan vanuit een boot, een tentje of je kan er zelfs een vishut huren met alles erop en eraan. Of reserveer een plekje of kom langs bij de Fishing Adventure Lagoon. Dit is een vijver van 81 meter lang en 31 meter breed waar de meest bijzondere en grote vissen rondzwemmen.

4. Tubing

Bij Tubing glijd je in een opblaasband met hoge snelheid van de skibaan, hoe leuk! Het is een sensatie voor jong en oud. Gegarandeerd lachen, gieren en brullen. Je kunt kiezen voor Fun Tubing of als je iets spannender wilt: Extreme Tubing. Skicentrum Moser heeft de meest uitdagende Tubing baan van Nederland. Zo’n 200 meter lang met een grote variatie aan bochten. Zou jij dit durven?

 - Uit in Enschede
Extreme Tubing Enschede

5. Mountainbiken

Houd jij wel van actie en ben je niet bang om vies te worden? Haal je mountainbike uit de schuur of huur er één bij Fietsenwinkel Ten Tusscher en ga het bos in. Cross over de onverharde paden van route Buitenspoor Noord van ongeveer 25 kilometer en geniet ondertussen van het mooie landschap.

6. Klimmen

De perfecte sport voor een avontuurlijk persoon is klimmen. Ga jij de uitdaging aan bij Vallei53? Hier is een spannend touwbanen parcours op ca. 5 meter hoogte gebouwd, waar je gezekerd in een klimgordel van boom naar boom kunt klimmen. Je doorzettingsvermogen wordt gegarandeerd op de proef gesteld!

Klimbos Rutbeek Enschede - Uit in Enschede
Vallei53

7. Bootcamp

Wil jij wel wat meer afwisseling tijdens het sporten? Dan is een bootcamp misschien wel iets voor jou! Trotseer een uniek bootcamp obstakelpark van 5000 vierkante meter bij In2sport. Je gaat aan de slag met uitdagende groepsopdrachten, wedstrijdelementen en je krijgt uitleg om de obstakels te bedwingen. Leuk voor jong en oud!

8. Golf

Kom een balletje slaan bij Shortgolf Spielehof. Dit is een hele mooie locatie om te golfen, gelegen in Boekelo. Er is een 9 holes Grobbebaan en 18 holes Shortgolfbaan. Het is zowel voor de ervaren-, beginnende- als recreatieve golfer, dus voor iedereen leuk! Kijk hier voor alle golf tips.

Shortgolf Spielehof - Enschede Golfbaan - Uit in Enschede
Shortgolf bij de Spielehof

Nog steeds niet genoeg inspiratie? Kijk dan voor meer indoor activiteiten.

 - Uit in Enschede
Jill
Stagiair Marketing & Communicatie

Jill is geboren en getogen in het mooie Enschede. Ze studeert Creative Business met als specialisatie marketing. Ze is vaak in de stad te vinden, zowel in het weekend als om te shoppen. Haar kennis van de stad gecombineerd met haar creativiteit zorgt ervoor dat ze jou alle ins en outs van Enschede kan vertellen!