Door Stagiair Marketing & Communicatie Leyla

Heerlijk halal in Enschede

Ben jij op zoek naar restaurants of lunch plekjes in Enschede waar ze halal opties hebben? Zoek niet verder! In deze blog vind je de beste halal hotspots die Enschede rijk is, van sappige burgers tot exotische Oosterse gerechten.

Turks dineren

Restaurant Turquoise

Als je trek hebt in een authentiek Turks feestmaal, dan moet je zeker bij Turquoise zijn. Terwijl je op het eten wacht kun je lekker naar buiten kijken, want het unieke aan dit restaurant is dat je eet op de tweede verdieping. Dat geeft een leuk uitzicht op de Korte Haaksbergerstraat. Daarbij is de service is op en top vriendelijk! Wanneer bestel jij je beyti kebab of overheerlijke baklava?

Kebab eten Enschede - Uit in Enschede
Kebab van de Turkse grill

Libanese restaurants

Mazza

Bij restaurants met tapas- of mezze-stijlmenu's is het delen van gerechten een uitstekende manier om een breed scala aan smaken te ontdekken en te delen met je tafelgenoten. Mazza is gevestigd in hartje Enschede en je kunt hier terecht voor een pure smaakbeleving vol aroma’s, de gastvrijheid krijg je cadeau.

Habibi

Beleef de eeuwenoude taste of Libanon bij Habibi. Een onmisbaar restaurant voor liefhebbers van overheerlijke Arabische gerechten. Elk gerecht komt met liefde tot stand, wat de naam 'Habibi' treffend weerspiegelt. Kies jij voor dorade, warrak eneb, kibbeh of kawurma?

Ksara

Geniet van overheerlijke gerechten en mezze uit de Oost-Mediterrane keuken en Libanese gerechten bij Ksara. Bij deze Libanese hotspot kun je niet alleen lekker eten en drinken, maar zijn er ook speciale evenementen vol muziek.

Habibi is een Libanees restaurant in Enschede - Uit in Enschede
Mazza Enschede kleine gerechtjes op een bord - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Habibi, Mazza en Ksara in Enschede

Aziatische Fusion keuken

Haohao

Haohao is een favoriete bestemming in Enschede als het gaat om Aziatisch. Niet alleen vanwege de verrukkelijke vers bereide noodles, maar ook vanwege de verleidelijke bubble tea. Ontdek de mogelijkheid om je eigen halal kip wok en boba samen te stellen of geniet van de verfrissende salades die hier op het menu staan.

Spice King India

Verse kruiden uit Zuid-Azië en authentieke sauzen. De koks van Spice King India zijn gespecialiseerd in de authentieke Indiase keuken. Op de kaart vind je Indiase snacks, curry's, hoofdgerechten met kip, lam, vis en garnalen en lekkere bijgerechten.

Italiaans genieten

Happy Italy

Ja, zelfs bij dit welbekende Italiaanse restaurant Happy Italy kun jij halal kip op je favoriete pizza of in pasta krijgen! Kinderen kunnen zich ook prima vermaken met een kleurplaat of in de speelhoek. Zomers kun je op het terras heerlijk genieten van je lunch of diner, bereid door de Italiaanse koks.

Restaurant Happy Italy in de binnenstad van Enschede. - Uit in Enschede

Snelle bites

(King) Crispy Chicken, Broasted Chicken, Kukeleluuk en Chitir chicken

Enschede barst van smaakvolle knapperigheid! Elke hap kip is net als een adellijke ervaring waar kwaliteit en smaak samenkomen. Vers en snel, veel keus tegen een scherpe prijs dus.

Döner Max

Voor een snelle maaltijd to go op elk tijdstip is Döner Max de ideale keuze. Laat je vriendelijk begroeten zodra je binnenstapt en bewonder het indrukwekkende street art kunstwerk aan de zijkant van het pand. Geniet van de voordelige döner kebab gerechten die hier worden geserveerd.

Broasted-Chicken-study-in-enschede - Uit in Enschede

Deel jouw favoriet

Eet jij liever bij een keuken van duizend-en-één nacht of kies je gewoon uit de variatie aan gekruide kip? Laat het ons weten via Instagram of Facebook. Een mail sturen kan natuurlijk ook.

Ein leckeres Gericht von Spice King India in Enschede - Uit in Enschede
Leyla
Stagiair Marketing & Communicatie

Leyla is gepassioneerd door creativiteit, zelfontwikkeling, talen en reizen. Ze houdt van culturen ontdekken, kunst en mode. Haar vrije tijd besteedt ze aan lezen, reisvideo`s bekijken en journaling. Leyla studeert Tourism Management te Rotterdam, met specialisaties in Cultuur Toerisme en Destination management, Branding en Communication. Haar passies van het heden streeft ze na en combineert deze met toekomstige doelen. Ze studeerde eerder in Enschede en deelt nu hier haar passies.