Door Content marketeer Nadja
Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede

Vegetarische en vegan hotspots in Enschede

Ben je benieuwd naar leuke plekken in Enschede waar je vegetarisch of veganistisch kunt eten? Die zijn er gelukkig genoeg! Ik heb een mooi rijtje samengesteld met verrassende en voedzame lunch- en diner hotspots in de stad.

Vegetarische en veganistische lunch hotspots

Frank & Charlie

Ben je op zoek naar een hotspot voor een ontbijtje, lunch of iets daartussenin? Dan zit je bij Frank & Charlie goed. Ze kleuren graag net even buiten de lijntjes, ze willen verrassen. Frank & Charlie brengen kleur en plezier en gaan net dat stapje verder. Proef de niet standaard smaakcombinaties en kopjes koffie. Maak mee hoe ze het gewone, buitengewoon maken.

Rosy's

Wist je dat je bij Rosy's niet alleen terecht kunt voor koffie en taart, maar ook voor een lekkere vega lunch? Denk aan een frisse parelcouscous salade, green smoothiebowl of een plak brood met smashed avocado. Er wordt gebruik gemaakt van dagverse en lokale producten.

Stoet

Ook bij Stoet kun je genieten van een heerlijke vegan lunch. Ga voor een gezonde bowl, een heerlijke wrap of een goed belegde plak stoet. Heb je trek gekregen? Stoet zit naast de bibliotheek.

Lunchen bij Frank & Charlie in de binnenstad van Enschede. - Uit in Enschede
Kleurrijke smoothiebowl van Rosy's Enschede - Uit in Enschede
Terrasse von Stoet - Uit in Enschede
Frank & Charlie, Rosy's en Stoet

ETN

In de gezellige Haverstraatpassage vind je ETN saladebar. Wist je al dat ETN de enige 100% vegan hotspot in Enschede is? Bij ETN kun je je eigen salade samenstellen, maar er is ook genoeg te kiezen van de kaart. Denk aan goed gevulde wraps en wisselende soepen. Zin in zoet? Ga voor de vegan en homemade taarten, koekjes, muffins en andere zoetigheden.

Van Doorn & Doorn

Op een verrassende locatie middenin de hippe wijk Roombeek vind je Van Doorn & Doorn. Deze lunchplek is gevestigd in een oude stadsboerderij. Healthy food with a guilty pleasure, zo noemen ze hun gerechten zelf. De kaart is niet volledig vis- en vleesloos, maar voor een vegetarische of vegan lunch ben je hier aan het juiste adres.

Bagels & Beans

Een klassieker! Bij Bagels & Beans kun je als vegetariër of veganist heerlijk lunchen. Bijna alle bagels zijn veganistisch en je hebt genoeg keuze uit lekker vega of vegan beleg. Je vindt Bagels & Beans in de gezellige Korte Hengelosestraat.

Terras van ETN Saladebar in de Haverstraatpassage in Enschede. - Uit in Enschede
Kleurijk opgemaakte borden bij Van Doorn & Doorn in de wijk Roombeek in Enschede. - Uit in Enschede
Bagels & Beans in Enschede - Uit in Enschede
ETN, Van Doorn & Doorn, Bagels & Beans

Vega en vegan lunch en diner hotspots

Het Paradijs

Het Paradijs is een bijzondere plek om te lunchen of dineren. Je kunt hier heerlijk eten in een binnentuin, of beter gezegd natuurkunstwerk, waarin veel materialen een tweede leven kregen. De kaart bevat seizoensgebonden en uitsluitend veganistische gerechten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en fairtrade producten.

ProefPuurPlaza - Ekoplaza

Aan de Heurne vind je biologische supermarkt Ekoplaza. Naast je wekelijkse boodschappen kun je hier ook terecht voor een daghap. Op de kaart vind je koffie en thee, een hightea en een wisselende daghap. Alle ingrediënten zijn biologisch en er wordt regelmatig vegetarisch gekookt. De daghappen vind je op de Facebookpagina van Ekoplaza.

Sam Sam

Sam Sam aan de Oude Markt heeft sinds kort een nieuwe kaart. Naast een aantal bekende klassiekers, staan er veel nieuwe vegetarische gerechten op de kaart. Zowel tijdens de lunch als diner heb je een ruime keuze uit vegetarische maaltijden.

Moeke

Wist je dat ze bij Moeke aardig wat vegetarische gerechten op de kaart hebben staan? Zowel voor de lunch als voor het diner heb je keuze uit lekkere vega gerechten.

De kaart bevat seizoensgebonden en uitsluitend veganistische gerechten.
Restaurant Het Paradijs in Enschede, met vegetarische en veganistische gerechten - Uit in Enschede
Het Paradijs

Vegatarische en veganistische diner hotspots

Foodbar Rauw

Foodbar Rauw is een van de negen keukens waar je kunt eten binnen de Twentsche Foodhal. Bij Foodbar Rauw serveren ze uitsluitend vegan gerechten. Al het eten is dus gemaakt van plantaardige ingrediënten. Comfort food met een rauw randje, zoals ze zelf omschrijven. Je kunt hier namelijk gewoon een burger met friet of een schaal nacho’s met ‘kaas’ bestellen.

Indian Summer

Ga mee op culinaire ontdekkingsreis bij Indian Summer. Jouw culinaire reis begint aan de Wallstraat, waar dit Indiase restaurant gevestigd zit. Ze serveren niet alleen chaat, maar ook de beste vega en vegan curry's, kip- en lamgerechten, zeevruchten en nog veel meer. Geen zin om de deur uit te gaan? Goed nieuws: het restaurant bezorgt de gerechten ook bij jou thuis, zodat jij ook in je eigen huis van de lekkerste Indiase gerechten kunt genieten.

Tankstation Enschede

Tankstation is een culturele en kunstzinnige ontmoetingsplek waar je, naast het bezoeken van exposities, lezingen, filmavonden en workshops, ook heerlijk kunt eten. In de ‘common kitchen’ kunnen vrijwilligers zich helemaal uitleven en koken voor een groot gezelschap. Elke dinsdag staat er een vegetarisch 3-gangenmenu op de kaart en elke eerste dinsdag van de maand een vegan menu. Op donderdag is het restjes dag en zondag na de yoga is het tijd voor een vegetarische brunch.

Earth Cafe and Market

Aan de Emmastraat vind je Earth Cafe and Market, een biologische buurtsuper én vegan restaurant. Er wordt gekookt met biologische en organische seizoensproducten, dus de kaart wisselt regelmatig.

Pinto Thai

Misschien verwacht je het niet, maar je kunt uitstekend vegetarisch of zelfs vegan eten bij Thais restaurant Pinto Thai. Er wordt gekookt met verse producten en er staat duidelijk op de kaart welke ingrediënten in de gerechten zitten.

Foodbar Rauw in Enschede, met vegetarische en veganistische gerechten - Uit in Enschede
Mooi opgemaakt bord bij Indian Summer in Enschede. - Uit in Enschede
Tankstation Cultureel Vulpunt aan de Deurningerstraat in Enschede. - Uit in Enschede
Foodbar Rauw, Indian Summer, Tankstation Enschede

Heb jij nog tips voor vegetarische en vegan hotspots in Enschede? Laat het ons weten! Stuur een mail naar [email protected] of stuur ons een berichtje op Facebook of Instagram.

Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede
Nadja
Content marketeer

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.