Door Stagiaire Marketing & Communicatie Su
 - Uit in Enschede

Bubble tea in Enschede

Je kent het vast wel: bubble tea, ook wel bekend als boba. Dit drankje, oorspronkelijk uit Taiwan, is razend populair geworden. En als resultaat zijn er ook vele zaken die dit in Enschede verkopen! Lees snel verder en kom erachter waar dit interessante drankje in hartje Enschede te krijgen is.

1. Achai

Niet alleen verkopen ze hier bubble tea, Achai is ook een self serving noodles bar. Daarnaast is er ook eten te koop zoals bubbel wafels en Aziatisch snoep. Deze paarskleurige zaak bevind zich aan de Zuiderhagen. Het is ook een leuke plek om foto’s te maken of gewoon even uit te rusten.

2. Soralicious

Dit pastelkleurige pand is je vast wel eens opgevallen. Vlakbij het station aan de Korte Hengelosestraat is Soralicious er voor je dagelijkse dosis boba! Het is hier door de aesthetic net een boba paradijs. Naast bubble tea kun je hier ook plushies en Aziatische snacks kopen, zoals takoyaki, loempia's en andere gefrituurde lekkernijen.

 - Uit in Enschede
Achai interieur 3 - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Achai en Soralicius

3. Bunny Tea & More

Bunny Tea is meer dan alleen een bubble tea-zaak. Op de hoek van de Haverstraatpassage verkopen ze hier ook Aziatische snacks waaronder de bekende mochi en instant noodles. Maar dat is nog niet alles! Deze zaak verkoopt ook diverse gifts zoals plushies en andere schattige voorwerpen.

4. HAOHAO

HAOHAO, of wel ‘goedgoed’ in het Chinees, is een wokrestaurant waar je je eigen wokgerecht kunt samenstellen. En hetzelfde geldt voor bubble tea! Je hebt de keuze uit ice tea en milk tea als basis. Vervolgens kun je een smaakje en topping kiezen, en klaar! Je vind dit restaurant aan de Langestraat.

5. Asian Taste

Net buiten het centrum aan De Klomp ligt Asian Taste. Bij dit restaurant kun je gezellig met zijn allen hotpot eten. Ook hier is bubble tea te verkrijgen. Vind je dat nou een rare combinatie? Ze hebben ook een take away corner waar je een paar gerechten en bubble tea kunt afhalen.

 - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Bunny Tea & More

Boba tips in Enschede

Wil je bubble tea eens proberen, maar weet je niet wat je moet kiezen? Mijn advies: begin met de standaardsmaken en ontdek zo wat je lekkerder vindt. Niet alleen zijn deze goedkoper dan de specials die zaken vaak aanbieden, maar je kunt zo ook uitvogelen welke smaak bij jou past.

Smaken

De standaard boba is milk tea, maar ice/fruit tea komt ook veel voor. Dat is meer een soort limonade. Een paar vaak bestelde smaakjes zijn: gewone zwarte thee, thai, tiger (brown sugar), taro, oolong en matcha.

Toppings

De standaard topping zijn de tapioca balletjes. Deze balletjes hebben een beetje dezelfde textuur als gummy bears. Wat ik zelf heel lekker vind, zijn popping balletjes. Die hebben een vloeibare kern en spatten uit elkaar als je erop kauwt.

 - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Verschillende bubble tea soorten

Heb jij nog tips voor dit lijstje? Laat het ons weten! Stuur een berichtje via Facebook of Instagram of mail ons!

 - Uit in Enschede
Su
Stagiaire Marketing & Communicatie

Su woont in Hengelo, maar is vaker te vinden in het centrum van Enschede om te shoppen of gezellig ergens te gaan eten. Ze studeert Creative Business aan Saxion Enschede en loopt stage bij Enschede Promotie.