Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Ontdek deze terrassen op de fiets

Herken je het dat wanneer je afspreekt met vrienden of familie en je op de een of andere manier vaak op dezelfde plekken terechtkomt? Met deze tips gaat dat niet meer gebeuren! Deze 13 gezellige terrassen buiten het centrum of in een van de aangrenzende dorpen zijn zeker de moeite waard. Stap op de fiets of pak de auto en neem plaats op een van deze terrassen. Veel plezier!

Terrassen met een Duits tintje

Net iets buiten Enschede, in het gezellige dorpje Lonneker, vind je een groot verwarmd terras met een Duits tintje. Bij Lutscher Alm waan je je namelijk helemaal in Duits/Oostenrijkse sferen. Op het terras word je bediend door medewerkers in traditionele kleding en hoor je Tiroler Volksmuziek op de achtergrond. Geniet hier van een heerlijk kopje koffie met gebak, een lekkere lunch of diner.

Welkom in de pannenkoekenhemel

Welkom bij de pannenkoekenhemel in Enschede. Mister Pancake vind je tussen Enschede en Glanerbrug en is echt dé plek voor alle pannenkoekenliefhebbers. Neem plaats op het grote terras en kies uit tientallen soorten pannenkoeken. Wil je liever geen pannenkoek? Geen zorgen, op de kaart staan ook overheerlijke burgers. Extra leuk: het terras is gezellig versierd met lampionnen en naast het terras vind je verschillende speelplaatsen waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Smoken en barbecuen

Iets buiten de stad, in Enschede-Noord, vind je het fijne en gezellige terras van Marcook. Stap op de fiets of pak de auto en geniet van heerlijk eten bij dit Amerikaanse Smokehouse & BBQ restaurant. Het terras is mooi ruim en als het een beetje fris wordt, zijn er genoeg heaters en dekentjes om je warm te houden. Ben je hier nog nooit geweest? Bestel dan vooral de nacho's, loades fries of de low&slow smoked Brisket. Echt heerlijk!

Voor ieder wat wils

In de wijk Stadsveld, in Enschede-West, vind je Het Middelpunt. Dit restaurant is al jarenlang een begrip in de stad. Hun terras is een gezellige en knusse plek om lekker lang te tafelen. Het maakt niet uit met welk gezelschap je hierheen gaat, op de kaart staat echt voor iedereen wat lekkers!

Terrasse von Mister Pancake in Enschede - Uit in Enschede
Lutscher Alm terras restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Mister Pancake en Lutscher Alm

Gezellig tafelen bij Sprakel

Lonneker is een gezellig dorpje net iets boven Enschede. Aan het welbekende dorpsplein vind je het grote en altijd gezellige terras van Sprakel eten & drinken. Wat dit terras extra fijn maakt? Dat is de uitgebreide menukaart! Van ontbijt, lunch en diner tot een heuse tapas- en pizzakaart. Je kunt hier echt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat vertoeven.

Een heus vakantiegevoel

Eten bij een hotel? Misschien is dit niet de eerste plek waar je aan denkt als je een terrasje wilt pakken. Toch kan Van der Valk Enschede je zeker verrassen! Het terras is heerlijk zonnig en het voelt echt een beetje alsof je op vakantie bent. Leuke tip: ze hebben niet alleen een uitgebreide lunch- en dinerkaart, maar ook een fijne hapjeskaart perfect voor een borrelmiddag of -avond.

Genieten onder de bomen

Bij Bistro Hanninkshof geniet je van gerechten en heerlijke wijnen in een warme en huiselijke sfeer. Op de kaart vind je vlees- en visgerechten van de houtskoolgrill, maar ook fijne lunch- en dinergerechten voor jong en oud. Vergeet ook de borrel niet! In de zomer kun je heerlijk vertoeven op het zonnige terras en in de winter zit je vlakbij knapperend haardvuur. Daarnaast kun je ook heerlijk lunchen bij Hannink's Dientje. Deze streekwinkel van Hanninkshof werkt met producten uit de regio die ook gebruikt worden voor jouw eten. Zeker het proberen waard om hier naar toe te gaan.

Even ertussenuit in het groen?

In Boekelo, het dorpje naast Usselo en Enschede, vind je het hotel Resort Bad Boekelo met een prachtig terras met een heel mooi groen uitzicht. Het terras hoort ook bij Restaurant Moods. Zeker een terras waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ook kun je lekker gek doen en gewoon een nachtje in het hotel boeken. Waarom ook niet?! Trouwens, de crème brûlée is echt fantastisch.

Terrasje pakken in thema

Het terras van Ribhouse Texas Boekelo is helemaal in thema. Het hele restaurant voelt zelfs een beetje als een heuse filmset. Hun terras is deels overdekt, dus je kunt hier zeker uitgebreid tafelen met zon of met regen. De menukaart hoort bij een echte ribhouse, vol heerlijke dingen zoals bites, ribs, steaks, surf and turf en zo veel meer. Een echte aanrader!

Bistro Hanninkshof terras restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Ribhouse Texas Boekelo terras restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Bistro Hanninkshof en Ribhouse Texas Boekelo

Voel je hier thuis

In het dorpje Glanerbrug, vlakbij de Duitse grens, vind je middenin het dorp de altijd gezellige De Brasserie. De Brasserie heeft een gezellig terras waar je uitgebreid kunt lunchen en dineren. Handig voor als je gaat fietsen in het natuurgebied op de grens of gewoon leuk als je een keer iets anders wilt proberen.

Vissen, plukken en genieten

In Usselo, vlakbij Enschede, vind je Brasserie de Forelderij. Je kunt hier niet alleen vissen in de forelvijvers of groenten, fruit en bloemen in de pluktuin, je kunt er ook genieten op hun terras! In het restaurant wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van producten uit hun eigen tuin. Een mooie tussenstop voor een lekkere lunch, borrel of kopje koffie.

Ouderwets gezellig

In Enschede-Noord vind je het gezellige eetcafé Heer Bommel. Een fijne plek, mét een groot half overdekt terras die ook nog eens te verwarmen is. Zodra de zon schijnt kun je er uiteraard genieten van een zonnetje. Heer Bommel is een heel fijn terras als starpunt, tussenstop of eindpunt tijdens een wandeling of fietstocht in de omgeving. Dus houd deze zeker in je achterhoofd!

Forelderij terras restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Lunchen, vissen of feestvieren bij de Forelderij

Heerlijk ontspannen

Vlakbij het Aamsveen en de grens met Duitsland zit Bistro Hölterhof. Ontspannen en puur genieten staan hier hoog in het vaandel en dit merk je ook wanneer je hier komt. Geniet van een heerlijk kopje koffie met zelfgemaakte appeltaart, ga er gezellig borrelen of bestel heerlijke gerechten van de lunch- en dinerkaart. Bistro Hölterhof is ook een perfect uitrustpunt voor na je wandeling of fietstocht door het Aamsveen. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Heb je onze andere blog over verrassende terrassen ook al gezien? Heb jij nog een terrastip voor buiten het centrum?! Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.