Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Haverstraatpassage Enschede

Kom lekker shoppen in Enschede

Enschede is een echte winkelstad! De winkels in de binnenstad zijn zeven dagen per week geopend. Rondom het H.J. van Heekplein vind je bekende ketens als Zara, Mango, Primark en Decathlon. In de gezellige kleine winkelstraatjes, zoals de Haverstraatpassage, Walstraat, De Heurne en Zuiderhagen, zijn veel lokale speciaalzaken en charmante boetiekjes gevestigd.

Shoppen in Enschede

Openingstijden - 7 dagen per week open

Je kunt elke dag naar hartenlust winkelen in Enschede. De winkels in het centrum zijn van maandag tot en met zondag geopend.

Bekijk de openingstijden
Winkelen in Enschede

Bekijk alle winkels in Enschede

In winkelstad Enschede zijn veel verschillende winkels te vinden. Door de ruime keuze zul je altijd slagen in de stad!

Bekijk hier het overzicht
Haverstraatpassage Enschede

Ontdek de straatjes van Enschede

Enschede kent heel veel leuke straatjes met verschillende unieke lokale winkels.

Bekijk hier alle lokale pareltjes
De Klanderij Enschede

Overdekt winkelen

In Enschede vind je ook diverse overdekte winkelcentra met voldoende parkeergelegenheid en een ruime keuze aan winkels! Bekijk hier waar je moet zijn voor een dag vol winkelplezier.

Naar de winkelcentra
Uit eten Novi Enschede 2021 Liggend LR

Pauzemomentje? Tijd voor iets lekkers!

Tussen het shoppen door is het fijn om even te genieten van een lekkere cappuccino of latte, vers gezet door een barista. Of ga lunchen in een gezellige hotspot.

Lekker lunchen
Shoppingroute Enschede

Shoppingroute

Ontdek al de bekende en onbekende hotspots met de shoppingroute en kom langs de leukste straatjes van Enschede.

Bekijk de shoppingroute
Parkeergarage van Heek Enschede

Plan je bezoek

Er zijn rondom het centrum voldoende mogelijkheden om je auto te parkeren.

Ga naar alle praktische informatie
Sage Enschede

Nieuw in Enschede

Ben je benieuwd welke locaties nieuw zijn of binnenkort worden geopend in de stad?

Bekijk ze hier

Winkelen in Enschede

Veel mensen uit de Achterhoek, Twente en Duitsland komen naar het centrum van Enschede om te winkelen vanwege het meest diverse aanbod aan winkels van Oost-Nederland. De binnenstad van Enschede bestaat uit vele straatjes met lokale ondernemers, zoals de Haverstraatpassage, de Walstraat, Zuiderhagen, de Heurne en van Loenshof. Naast de winkelstraatjes is er een groot winkelplein, het H.J. van Heekplein, met populaire (inter)nationale winkels. Recht onder dit plein vind je de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland. Aan het plein grenst het winkelcentrum De Klanderij. Deze overdekte passage bevat ruim 50 winkels.

Markt & winkelen

Op dinsdag en zaterdag is er markt op het H.J. van Heekplein. Het aanbod varieert van vers producten tot stoffen, bloemen, knopen, parfum en kleding. De markt van op zaterdag is vooral bij de Duitsers populair. Iedere zaterdag weten duizenden mensen de markt in Enschede te vinden en gaan daarna shoppen bij de vele winkels in het centrum.

De leukste blogs over winkelen in Enschede

Onze bloggers hebben de beste tips voor je een op een rij gezet. Zo mis je niets tijdens je shopping-trip naar Enschede! Laat je inspireren door onderstaande selectie, of bekijk alle blogs voor nog meer leuke tips en informatie.

Naar alle blogs