Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag: winkels geopend

Met Hemelvaart en Pinksteren kun je heerlijk shoppen in Enschede. Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, en 5 juni 2017, tweede Pinksterdag, zijn de winkels geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De laatste maanden zijn er veel leuke en bijzondere winkels geopend, dus nog meer shopplezier in Enschede.

Winkelstad van Oost-Nederland
Als gastvrije winkelstad heeft Enschede het meest veelzijdige winkelaanbod in Oost-Nederland. De grote (inter)nationale ketens, zoals Mango, Primark en Zara, vind je aan het H.J. van Heekplein. Ook het overdekte winkelcentrum De Klanderij is gevestigd aan het H.J. van Heekplein. Iedere zaterdag wordt op het H.J. van Heekplein de grootste warenmarkt van Nederland georganiseerd. Deze trekt vele bezoekers vanuit de regio en uit Duitsland.

Lokale parels
Kijk verder dan het H.J. van Heekplein en vergeet niet de lokale parels van de stad. Ben je op zoek naar exclusievere zaken en boetieks? Ga dan naar het Van Loenshof. En in de Haverstraatpassage vind je leuke, hippe winkeltjes met een uniek assortiment.

Nieuw in Enschede

 1. G-Star Store Enschede

  Bij G-Star vind je denim in diversen variaties. Mooie, hippe spijkerbroeken, maar ook overhemden, jassen, shirts en nog veel meer vindt je bij G-Star.

 2. Meisje

  Meisje is een hip koffietentje, waar je terecht kunt voor ontbijt, brunch, lunch en een middaghapperijtje.

 3. NIKKIE

  Het modelabel van Nikkie Plessen heeft een winkel in Enschede geopend. Enschede is de negende stad waar een NIKKIE store is gevestigd.

Praktische info

 1. Koopzondagen

  Iedere eerste en laatste zondag van de maand is het koopzondag, met daarbij enkele uitzonderingen en extra koopzondagen i.v.m. feestdagen.

 2. Parkeren

  Op zoek naar de beste parkeerplek? Hier vind je een overzicht van alle parkeermogelijkheden (incl. P&R terrein).