Winkelstad van Oost-Nederland

Als gastvrije winkelstad heeft Enschede het meest veelzijdige winkelaanbod in Oost-Nederland. De grote (inter)nationale ketens, zoals Mango, Primark en Zara, vind je aan het H.J. van Heekplein. Ook het overdekte winkelcentrum De Klanderij is gevestigd aan het H.J. van Heekplein. Iedere zaterdag wordt op het H.J. van Heekplein de grootste warenmarkt van Nederland georganiseerd. Deze trekt vele bezoekers vanuit de regio en uit Duitsland.

Lokale parels

Kijk verder dan het H.J. van Heekplein en vergeet niet de lokale parels van de stad. Ben je op zoek naar exclusievere zaken en boetieks? Ga dan naar het Van Loenshof. En in de Haverstraatpassage vind je leuke, hippe winkeltjes met een uniek assortiment.

Ben je hier al geweest?

 1. Intersport Enschede

  Intersport Enschede is gevestigd in een groot pand aan de Korte Hengelosestraat 1. Hier vind je alles op gebied van sport en lifestyle.

 2. NIKKIE

  Het modelabel van Nikkie Plessen opent binnenkort een winkel in Enschede! Naar verwachting opent de winkel halverwege maart 2017. Enschede is de negende stad waar een NIKKIE store wordt geopend.

Praktische info

 1. Koopzondagen

  Iedere eerste en laatste zondag van de maand is het koopzondag, met daarbij enkele uitzonderingen en extra koopzondagen i.v.m. feestdagen.

 2. Parkeren

  Op zoek naar de beste parkeerplek? Hier vind je een overzicht van alle parkeermogelijkheden (incl. P&R terrein).