Man en vrouw in de versierde Haverstraatpassage in Enschede. - Uit in Enschede

De mooiste cadeaus

Kerstshoppen

Ben je nog op zoek naar mooie cadeaus voor onder de boom, of een prachtige feestelijke outfit? Kom kerstshoppen in Enschede! Op 22 december is er een extra koopavond tot 21:00 uur. Op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december, zijn de winkels geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Op 24 en 31 december zijn de winkels geopend van 12:00-17:00 uur. Op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag zijn alle winkels in Enschede gesloten.

Bekijk actuele openingstijden
Gezin  met kinderen in Museumfabriek in Enschede - Uit in Enschede

Educatief en leuk uitje

De Museumfabriek

Kom deze kerstvakantie naar De Museumfabriek!  Verken een uitgebreide verzameling opgezette insecten en dieren, bekijk het skelet van een mammoet en laat je verrassen door het geluid van een weefgetouw. Speciaal voor het einde van het jaar is er een nieuwe workshop ontworpen door kunstenaar en ontwerper Eibert Draisma (bekend van onder andere het SBS6 programma ‘Wat een Uitvinding!’) Geïnspireerd door de Twentse traditie van carbid schieten, heeft hij een kindvriendelijke mini-variant gecreëerd.

Kerstvakantie in de Museumfabriek
Tijdens Winter Wonderland in Enschede schaatsen meisjes op de schaatsbaan op de Oude Markt - Uit in Enschede

Rondje schaatsen

Op de Oude Markt

T/m 7 januari staat de schaatsbaan weer op de Oude Markt. Ga gezellig schaatsen of doe mee aan een gevarieerd aanbod aan activiteiten bij het Enschedees Schaatscafé. Zo kun je er knutselen, lekker eten, door middel van ijsstokken kennis maken met curling en wordt er vrijdags de disco skikleding uit de kast getrokken.

Lees meer over de schaatsbaan
Kinder doeboekje enschede - op avontuur - Uit in Enschede

Gratis doeboekje

Speurtocht in de stad

Wist je dat er een leuke speurtocht te lopen is voor kinderen in de binnenstad? Ga op avontuur en haal het gratis doeboekje op bij Tourist Info Enschede, Sam Sam, Stoet, Boekhandel Broekhuis of Concordia. Vanuit hier loop je een verrassende route van zo'n 1,5 km langs speelplekken en muurschilderingen. Knip na afloop het enige echte Enschede-kenner diploma uit en hang hem op!

Kijk hier voor andere leuke uitjes met de kinderen.

VUE Enschede - Bioscoop - Uit in Enschede

Kinderfilms

Naar de bios

Een leuk uitje bij slecht weer. Bij de bioscopen Kinepolis en Vue Cinema draaien leuke kinderfilms. Voor alle leeftijden is er wat wils. Houd hun website in de gaten voor de actuele filmagenda.

Zoek het maar uit kinderen cultuur jeugd Enschede - Uit in Enschede

Cultuur voor kids

Zoek het maar uit

Op Zoek het maar uit vind je een handig overzicht van alle culturele activiteiten en voorstellingen voor jeugd van de Enschedese culturele organisaties. Van uitdagende workshops tot de mooiste voorstellingen. Wat zoek jij uit deze vakantie?

Zoek het maar uit

Winter Wonderland

Enschede staat t/m 7 januari geheel in het teken van Winter Wonderland. De binnenstad is sfeervol verlicht. Overal kom je verrassingen in kerstsfeer tegen: van de romantische Long Lane of Love in de Langestraat tot prachtige verlichting en een enorme kerstboom op het H.J. van Heekplein.