Evenementen

De binnenstad van Enschede wordt in de decembermaand omgetoverd tot een waar Winter Wonderland.

Binnenstad Enschede schittert door extra kerstverlichting en kerstbomen. De binnenstad wordt sfeervol aangekleed met extra verlichting in de winkelstraten, lichtobjecten in de bomen, het prachtige verlichte Twentse Ros op het Ei van Ko en een verlichte kerstboom op het H.J. van Heekplein. Ook kom je hier en daar nog andere winterse verrassingen tegen. Vier de winter in Enschede!

Winter Wonderland 2024

Op dit moment is er nog niets bekend over Winter Wonderland 2024. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.


Programma Winter Wonderland 2023

Schaatsbaan in Enschede

Goed nieuws! De schaatsbaan op de Oude Markt is elk jaar een grote publiekstrekker tijdens Winter Wonderland een Enschede en dit jaar opent het zelfs een week eerder! Jong en oud kan weer volop genieten van de overdekte en prachtig aangeklede schaatsbaan.

Extra leuk nieuws is dat Sinterklaas zelfs van 1 t/m 5 december een bezoek zal brengen, met als aftrap de speciale Pieten disco op 1 december. Na het succes van het curling toernooi van vorig jaar, kijken we dit jaar wederom weer uit naar de echte curling koning(in). Om volop te kunnen genieten van de schaatsbaan is er de Singelschaats stempelkaart. Hiermee kan je wel tien keer schaatsen voor de prijs van acht, hoe fijn is dat? De kaart is aan te schaffen tot 1 december bij ons Tourist Info Point aan de Langestraat. Meer weten over de winterse activiteiten, zoals de pubquiz en kerstmiddag? Kijk dan op de website van Het Enschedees Schaatscafé.

Schaatsen op de Oude Markt

Wil je meer informatie over de schaatsbaan op de Oude Markt? Bekijk het hier!

Versiering in de binnenstad

Tijdens Winter Wonderland sprankelt de binnenstad van Enschede. Feestelijke verlichting, schitterende objecten en sfeervolle muziek vullen de straten. It's beginning to look a lot like Christmas... Op het bekende Ei van Ko, voor het stadhuis, staat tijdens Winter Wonderland weer een metershoge verlicht Twents ros. Vol trots geven we dit Twentse icoon een prachtige centrale plek in de binnenstad. De Langestraat wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot de Long Lane of Love. Hier zegeviert de liefde! De straat wordt aangekleed met romantische hartjesverlichting. En de feestdagen zijn natuurlijk niet compleet zonder een schitterende kerstboom. Op het bekende H.J. van Heekplein staat daarom vanaf december een grote verlichte en prachtig versierde boom! De andere bomen in de binnenstad worden ook versierd met prachtige verlichting.

Kerst komt altijd!

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft ook dit jaar weer een prachtig programma in de kerstvakantie. Kijk hier voor het complete overzicht.

Proef de Kerst in de gezellige Stadsherberg

In de dagen voor de Kerst wordt de Burgerzaal van het Enschedese stadhuis omgetoverd in een gezellige Stadsherberg. Er klinkt de hele dag door muziek. In de middag zijn er creatieve workshops én er wordt elke middag een soepverhaal verteld, onder het genot van een kopje soep. Kijk hier voor meer info.

Kerstevent De Heurne & Haverstraatpassage

16 december van 12:00 - 17:00 uur

Een echte Kerstmarkt kan natuurlijk niet ontbreken in Enschede. Kom op 16 december tussen 12:00-17:00 uur alvast in kerstsferen en struin langs kramen vol mooie artikelen en lekker eten. Daarnaast is er entertainment voor jong en oud.


Hartjes kerstverlichting in de Lane of Love tijdens Winter Wonderland in Enschede - Uit in Enschede
Kerstverlichting in de binnenstad van Enschede richting de Oude Markt tijdens Winter Wonderland - Uit in Enschede
Twents Ros Kerstverlichting Ei van Ko tijdens Winter Wonderland Enschede - Uit in Enschede

Sponsor worden?

Om Winter Wonderland en daarbij de schaatsbaan op de Oude Markt mogelijk te maken hebben we sponsoren nodig! Tijdens de aankomende editie mag een sfeervol aangeklede ijsbaan uiteraard niet ontbreken. Bekijk de mogelijkheden en wordt ook sponsor dit jaar!

Sponsormogelijkheden schaatsbaan
Winter Wonderland ijsbaan / schaatsbaan op de Oude Markt met blauwe lucht en de Grote Kerk - Uit in Enschede

De locatie

Binnenstad Oude Markt 7511GA Enschede Bekijk locatie Route naar locatie

Parkeren

Van Heekgarage Hendrik Jan van Heekplein, Binnensingelgebied 5811 7511 HN Enschede Route naar parkeerplek