De uit agenda op www.uitinenschede.nl en www.stadtenschede.de zijn middels een API beschikbaar om door derden gebruikt te worden. Op deze pagina vind je meer uitleg over hoe dit in zijn werk gaat.

Het agenda aanbod van deze website, te bezoeken via www.uitinenschede.nl/agenda is beschikbaar voor gebruik door derden. Dit betekent kort samengevat dat een externe website of applicatie de content van deze Enschede uit agenda middels een "json feed" kan aanroepen en vervolgens kan gebruiken door deze te publiceren binnen een eigen platform.

Naast de Nederlandstalige agenda, beheren wij ook een Duitstalige agenda (www.stadtenschede.de/agenda), met een beperkter aanbod van agenda items. Niet al het lokale aanbod is immers relevant voor Duitse bezoekers. Ook deze content is beschikbaar om middels onze API aan te roepen en op uw eigen platform te publiceren/gebruiken.

Gebruik maken van onze API

Voor het gebruik van onze API is een gebruikersaccount met een toegangskey een vereiste om gebruik te kunnen maken van de data. De informatie is tweetalig in te zien voor gebruikers met een api key. Via onderstaande url's is de informatie aan te roepen:

NL: https://uitinenschede.nl/api/events?token={token}
DE: https://stadtenschede.de/api/events?token={token}
EN: https://visit-enschede.com/en/api/events?token={token}

Heeft u een platform waarop u gebruik zou willen maken van onze API?
Neem contact met ons op via onderstaand formulier om een mogelijke samenwerking af te stemmen.

Ik heb interesse in de Api-koppeling