Door Stagiaire Marketing & Communicatie Su
 - Uit in Enschede

Verrukkelijk Aziatisch eten

Iedereen heeft wel eens zin in een avondje Aziatisch uit eten. Van sushi tot curry, van Chinees tot rijsttafels. Vind hier je inspiratie voor een avondje op reis naar het Verre Oosten, en dat gewoon in Enschede. Dit zijn de beste Aziatische restaurants in Enschede die je zeker wilt uitproberen.

All you can eat

All you can eat restaurants zijn altijd leuk om met een gezelschap naartoe te gaan. Bij de volgende restaurants betaal je een vaste prijs voor maximaal 2,5 uur dinertijd. Hieronder vind je alleen de Aziatische all you can eat restaurants, maar in deze blog kun je er meer vinden!

Asian Taste

Heb je wel eens van hotpot gehoord? Dit is in principe een Chinese versie van fondue. Je krijgt een grote pan met bouillon, soms opgesplitst in twee smaken, waarin je rauwe ingrediënten kunt dippen en koken. Asian Taste is tot nu toe het enige hotpot restaurant in Enschede. De bouillon wordt tijdens het eten bijgevuld door een serveerster en je kunt zelf ingrediënten pakken via een lopend buffet!

Blue Sakura

Blue Sakura is een all you can eat sushi restaurant aan de Oude Markt. Bestellen doe je via een tablet, met zo veel rondes als je wilt. Naast sushi bieden ze ook andere Japanse gerechten zoals zeevrucht- en vleesgerechten en salades. Ook is er een cocktailbar om je avond echt compleet te maken.

Asaka

Een ander all you can eat sushi restaurant is Asaka. Je kunt via een tablet of à la carte grill-, vlees-, vis-, vegetarische gerechten, en natuurlijk sushi bestellen. Ze serveren bewust kleinere porties, zodat je meer van de Japanse keuken kunt proeven. Voor €10,00 extra zitten drankjes erbij in gegrepen.

Ginza

Het derde all you can eat sushi restaurant in Enschede is Ginza. Het concept van dit sushi restaurant is in principe hetzelfde als de bovengenoemde restaurants. Ook hier kun je via een tablet diverse Japanse gerechten bestellen. Bij Ginza kun je wel voor slechts €8,00 extra onbeperkt drinken bij je maaltijd.

Sensazia

In Go Planet Park bevind zich Sensazia. Dit is een leuke familiebestemming. Begin met een rondje midgetgolf en sluit af met een heerlijk buffet vol Aziatische gerechten. Je kunt hier kiezen tussen drie dinertijden voor verschillende prijzen.

The Foodclub Streetfood

Bij The Foodclub kun je genieten van diverse Aziatische streetfood-gerechten. Omringd door het tropische decor gepaard met een cocktailbar voelt het net alsof je even op vakantie bent!

Asian Taste hotpot restaurant in Enschede - Uit in Enschede
Verschillende sushi op een bord bij Ginza Sushi in Enschede - Uit in Enschede
All you can eat bij The Foodclub Streetfood Enschede - Uit in Enschede
Asian Taste, Blue Sakura en Ginza

Japans

TAO

Een eindje verder weg van de binnenstad vind je het Japanse restaurant TAO. Dit is een redelijk exclusief sushi restaurant, maar wel super lekker. TAO is een uitstekende keuze als je zoekt naar een luxe avondje uit eten. Wat het uniek maakt is de open keuken. Geniet dus van een show terwijl je op je sushi wacht.

Chinees

Chinees Restaurant International

International is een traditioneel ingericht Chinees restaurant waar je gezellig met een groot gezelschap kunt zitten. Dit restaurant heeft veel vooraf samengestelde menukeuzes voor twee personen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf eten bestellen.

Oriëntal City

Iets verder weg van de binnenstad zit Oriëntal City. Dit restaurant bestaat al een lange tijd, wel 30 jaar! De Chinese keuken van dit restaurant is gebaseerd op de traditionele keuken, maar gemoderniseerd.

Fusion Wok

Fusion Wok ligt net buiten de binnenstad, bij de bioscoop Vue. Dit restaurant wordt gerund door een Chinees stel, waardoor je hier heerlijk traditioneel Chinees kunt eten.

 - Uit in Enschede
Fusion Wok eten en drinken aziatisch afhalen Enschede - Uit in Enschede
International en Fusion Wok

Thais

Pinto Thai

Pinto Thai is een authentiek Thais restaurant. Het eten wordt bereid door Thaise chefs met verse ingrediënten. Thais eten staat erom bekend dat het heel pittig is. Daarom is het vaak geserveerd met rijst, maar het kan ook met noedels.

Aroy-D

Aroy-D is een Thais restaurant dat al sinds 2014 bestaat. Er zijn veel opties voor vegetarische gerechten en authentieke Thaise gerechten.

Indonesisch en Indiaas

Nyonya Meneer

De gerechten zijn hier gemaakt volgens familierecept, omdat de chef-kok van Nyonya Meneer is geboren in Bandung. Extra authentieke dus! Let op: ze zijn geopend vanaf 17:00 uur elke woensdag t/m zondag.

Spice King India

Spice King India serveert heerlijke authentieke Indiase gerechten, zoals curry's, butter chicken, biryani of andere Indiase snacks! Ook bieden ze hier vegetarische- en vleesgerechten en de welbekende naan.

Light of India

Geniet hier van smakelijke curries en rijsttafels. Of natuurlijk vegetarische gerechten en naan. Light of India is een authentiek Indiaas restaurant die al vele jaren in Enschede zit. Eerder gelegen aan de Emmastraat, maar nu in de binnenstad.

Indian Summer

Bij Indian Summer kun je ook heerlijk eten. Begin je avond bijvoorbeeld met echte Indiaase chaat en vervolg je culinaire reis met een van de verrukkelijke curry's. Er is hier ook ruime keus aan vegetarische en veganistische gerechten.

Die Büffetauswahl im Pinto Thai in Enschede - Uit in Enschede
Ein köstliches Gericht von Light of India in Enschede - Uit in Enschede
Ein leckeres Gericht von Spice King India in Enschede - Uit in Enschede
Thaise en Indiase gerechten

Mix

Wil je niet beperkt worden tot de cuisine van één land? Probeer dan deze restaurants met verschillende Aziatische keukens in één!

Yuzu

Bij Yuzu kun je van verschillende soorten Aziatische keukens proeven. Zo hebben ze Thais, Japans en Chinees! Hieronder valt ook de heerlijke sushi, maar door al deze verschillende keukens is er dus ook veel andere keus.

Sage

Soms kan de keuze aan gerechten overweldigend zijn. Daarom biedt Sage de optie om voor een vaste prijs een compleet verrassingsmenu te bestellen. Zo kun je genieten van een spannende en mysterieuze avond voor twee.

Hu’s Garden

Bij Hu’s Garden vind je Kantonees, Szechuan en Aziatische gerechten. Soepen, rijsttafels, vlees-, zeevrucht-, en vegetarische gerechten; het is er allemaal bij dit restaurant.

Tentje Teman²

Tentje Teman² serveert Turkse en Indonesische gerechten. Je hebt hier keuze uit verschillende menu’s met vlees- en groentegerechten en een bijgerecht. Het eten wordt met zorg bereid, wat je terug proeft! De charme van dit restaurant is de huiselijke sfeer, waardoor je je op je gemak voelt.

Blick von oben auf die Tische von Yuzu in Enschede - Uit in Enschede
Interieur van Restaurant Hu's Garden Chinees in Enschede - Uit in Enschede
Innenansicht von Tentje Teman2 in Enschede - Uit in Enschede
Yuzu, Hu's garden en Tentje Teman²

Staat jouw favoriete restaurant niet op deze lijst? Stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram of mail ons!

 - Uit in Enschede
Su
Stagiaire Marketing & Communicatie

Su woont in Hengelo, maar is vaker te vinden in het centrum van Enschede om te shoppen of gezellig ergens te gaan eten. Ze studeert Creative Business aan Saxion Enschede en loopt stage bij Enschede Promotie.