Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Booster Festival Enschede 9 april 2022
Evenement, Muziek, Digitaal

BOOSTER FESTIVAL ONLINE

Het festival waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis op kan doen van de wereld van de popmuziek.

Net zoals in 2020 zal het festival in 2021 online te volgen zijn in verband met corona.

Lees verder
Je eigen woonkamer
12:00 - 23:59

Net zoals in 2020 zal het festival in 2021 online te volgen zijn in verband met corona.

Booster 2021
Er zijn in totaal 50 acts die stuk voor stuk op 10 april een livesessie op zullen nemen op een bijzondere locatie ergens in Enschede waaronder het Rijksmuseum Twenthe, Bibliotheek Enschede en Concordia. De opgenomen sessies zullen op 10 april te zien zijn op de website van Booster en zullen verdeeld worden over vier verschillende online podia.

Booster Festival
Op 10 april komt de crème de la crème van de Nederlandse popmuziek naar Enschede voor de Muzikantendag, Conferentie en ’s avonds het Showcasefestival! Op de conferentie zullen bezoekers uit de lokale én landelijke muziekindustrie aanwezig zijn. Muziekprogrammeurs van radiostation NPO 3FM, boekers van grote festivals/podia en managers lopen in het wild rond op zoek naar nieuwe artiesten om mee te werken.

Conference
Muzikanten uit heel Nederland komen naar de conference van Booster, met workshops, seminars en demospreekuren op het programma. Talentenscouts zijn er om kennis te maken met je muziek, mee te netwerken en om kennis van op te doen. Tussen de talentenscouts zitten professionals uit de Nederlandse pop-industrie: boekers, managers, programmeurs en producers etc. Het dagprogramma wordt traditiegetrouw afgesloten met een netwerkborrel waar acts de kans krijgen om met alle aanwezigen door te praten.

Showcasefestival
’s Avonds staan de acts -die wellicht met een paar jaar de grote podia bestormen –in het centrum van Enschede. Hier staat het talent wat hard aan de weg timmert en een belofte is vanuit het oosten van het land. Acts die voorheen op Booster speelden: Jeangu Macrooy, Mr. Weazley, Tricklebolt, Lovers & Lions, A Mili en No Wow.

Popprijs Overijssel
Tijdens Booster Festival wordt tevens de Overijsselse Popprijs uitgereikt. Afgelopen jaren werden deze gewonnen door onder andere: Snelle, the Cool Quest en Jeangu Macrooy.

Voor meer informatie: www.boosterfestival.nl

Wanneer

9 april 2022

Contact

Je eigen woonkamer

Facebookevenement

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer