Muziek
Kunst & cultuur
Evenementen

Het festival waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis op kan doen van de wereld van de popmuziek.

Het Booster Festival is een jaarlijks terugkerend gratis festival dat plaatsvindt in diverse locaties in het centrum van Enschede. Het festival is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan maken met de gehele muziekindustrie van Nederland. Booster connect de creatieve muziekindustrie. De dag bestaat uit een muziekconferentie overdag en in de avond het showcasefestival met de talenten van morgen.

Tijdens Booster Festival wordt tevens de Overijsselse Popprijs uitgereikt. Afgelopen jaren werden deze gewonnen door onder andere: Snelle, the Cool Quest en Jeangu Macrooy.

Timetable

18:30-20:00 Workshop "The Livecoaches": Duik in de wereld van live-optreden en verbeter je vaardigheden met de exclusieve workshop van "The Livecoaches" aangestuurd door Vinvent de Raad en Melanie Esther. Een unieke kans om kennis te vergaren en je talent naar nieuwe hoogte te tillen.

20:00-20:30: Line-up reveal

20:30-21:00 Sluit de avond af in stijl met de Monkeyjam: Een feest van creativiteit waar artiesten samenkomen en improviseren, en waar het publiek deel wordt van een levendige muzikale ervaring.

Tijdens de Booster Muziekconferentie, die overdag plaatsvindt, zijn er interessante panels, workshops en masterclasses te bezoeken. Ook kunnen muzikanten in gesprek met een talentscout om feedback te krijgen. Hiervoor haalt Booster grote boekers, managers, programmeurs en producers naar Enschede. Booster is er om de connectie tussen de artiest en de muziekindustrie te versterken. Je koopt voor de muziekconferentie een ticket via de website van Booster Festival.

Aftermovie 2023

De locatie

Binnenstad Oude Markt 7511GA Enschede Bekijk locatie Route naar locatie