Lonneker Feestweek 1 2844 1556788243 t/m 16 juni
Evenement, Gastronomie, Muziek

FEESTWEEK LONNEKER

Feestweek met een kermis en optredens van o.a. de Snollebollekes en Mental Theo.

In 2019 is het volgens de traditie weer tijd voor een nieuwe editie van het populaire dorpsfeest in Lonneker. ...

Lees verder
Lonneker
Gratis

In 2019 is het volgens de traditie weer tijd voor een nieuwe editie van het populaire dorpsfeest in Lonneker. De week na Pinksteren, van 13 t/m 16 juni 2019, organiseert Vereniging Koninginnedag Lonneker de kermis en activiteiten voor jong en oud.

Zoals je gewend bent, zijn alle festiviteiten gesitueerd in en rondom de feesttent op het dorpsplein van Lonneker. Vaste onderdelen zoals de playbackshow, de pubquiz, Lonneker Preuft, workshops, de feestavond op zaterdagavond en de Lonneker Biergarten op zondag zullen hierbij natuurlijk niet ontbreken. 

Donderdag 13 juni
De feestweek gaat van start! Een heugelijke dag, want VKL bestaat 100 jaar! Tijdens de receptie voor zo’n 300 genodigden zal dan ook stilgestaan worden bij de vele hoogtepunten van de afgelopen jaren. Om 20:00 uur start het muzikale programma. In de koepel op het dorpsplein is het podium voor Ransom. Een Twentse band die nummers uit de sixties speelt, maar ook van nu. Denk aan Soulman maar ook Robin Thick.
18:00 uur: Receptie (voor genodigden) 
20:00 uur: Ransom

Vrijdag 14 juni
De kermis opent om 14:00 uur. In de middag zullen de leerlingen van de scholen in Lonneker meedoen aan de miniplaybackshow. Na weken oefenen mogen ze hun act aan groot publiek laten zien. Dan de avond die om 20:00 uur start.. Ze verkopen het GelreDome binnen vijf minuten uit, ze zijn razend populair en weten als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen. Dit gaat natuurlijk over de Snollebollekes! Speciaal voor VKL komen ze optreden voor het 100-jarig bestaan. Mis dit niet!
14:00 uur: Kermis 
20:00 uur: DJ Louter Wouter
21:15 uur: Snollebollekes

Zaterdag 15 juni
De kermis opent om 14:00 uur en vanaf 15:00 uur start ‘Lonneker Preuft’. Een gezellige proeverij waarbij diverse ondernemers uit Lonneker hun culinaire gerechtjes aanbieden. De Piano House ondersteunt de Lonneker Preuft muzikaal met hun gezellige interactieve pianoshow. Vanaf 21:00 uur start Q-Music The Party. Vast onderdeel is het foute uur. En alsof dat nog niet genoeg is zal Mental Theo ook een spetterend optreden verzorgen. Dat wordt feesten!
14:00 uur: Kermis
15:00 uur: Lonneker Preuft
21:00 uur: Q-Music The Party 
00:00 uur: Mental Theo 

Zondag 16 juni
Op de laatste dag van de feestweek start om 14:00 uur de Pubquiz. Verschillende teams strijden voor de felbegeerde eerste prijs. Vanaf 15:30 uur wordt Lonneker omgetoverd tot een echte Biergarten met lange tafels, braadworsten en volop gezelligheid. Daar mag uiteraard een optreden van Helene Fischer (look-a-like) en Van Geeft ‘M niet aan ontbreken. Ben jij er ook bij?
14:00 uur: Pubquiz 
15:30 uur: Biergarten (Helene Fisher lookalike)

De kermis vindt plaats van 13 t/m 16 juni op het kerkplein. 

Lonneker Preuft
Hou je van gezelligheid en lekker eten? Dan is Lonneker Preuft echt iets voor jou! Tijdens het kermisweekend in Lonneker wordt een ontzettend gezellige proeverij georganiseerd. Voor een klein prijsje zullen de horeca-ondernemers uit Lonneker en omgeving je verrassen met verschillende culinaire hoogstandjes. Ook hebben ze aan de kinderen gedacht. Zij kunnen zich vermaken op de naast gelegen kermis en ook aan de allerkleinsten wordt gedacht. Dit alles in een sfeervolle ambiance zoals je dat van Lonneker kunt verwachten! De volgende ondernemers doen mee aan Lonneker Preuft: Qua Koken, Café Sprakel, Heer Bommel, Lutscher Alm, Savenije, Slagerij Busscher en El Cocinero. 

Wanneer

t/m 16 juni

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Lonneker

Dorpsplein

7524AG Lonneker

www.vkl-lonneker.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Lonneker