Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie Enschede
      t/m 16 december
Kunst en cultuur, Muziek

KERSTCONCERT MET MAHLERS DERDE SYMFONIE

De langste symfonie ooit.

Een succesvolle Mahler kersttraditie met dit jaar de Derde Symfonie. Een monumentaal werk van bijna honderd mi...

Lees verder

Een succesvolle Mahler kersttraditie met dit jaar de Derde Symfonie. Een monumentaal werk van bijna honderd minuten met een grootse bezetting.

Mahler in Musis
Musis, een van Nederlands oudste muziektempels, gelegen in het hart van Arnhem, viert dit jaar zijn 175-jarig bestaan in de onlangs geheel vernieuwde en verbouwde concertzaal. Musis en Mahler is een combinatie die meer voor de hand ligt dan je zou denken. Want hier speelde een voorloper van Phion, de Arnhemse Orkest Vereniging o.l.v. Martin Heuckeroth, in 1903 als eerste orkest in Nederland Mahler, met zijn Derde symfonie. Het is om die reden dat Phion in het jaar dat Musis Sacrum 175 jaar bestaat, kiest voor diezelfde Derde symfonie om de traditie van Mahler-kerstconcerten voort te zetten.

De imposante Derde
Mahlers Derde is niet zomaar een symfonie. Met zijn lengte van honderd minuten is het misschien wel de langste symfonie ooit geschreven. Een symfonie die in zes delen een schitterend verhaal vertelt volgens de deeltitels die Mahler er oorspronkelijk aan gaf. Zo horen we de bloemen op het veld, de dieren in het woud, de mensen op aarde en de engelen in de hemel. Maar het mooist is het slot met het verhaal van de liefde. Voor dit alles vraagt Mahler een altsolo, een koor van vrouwen en een groot orkest. Met zijn meer dan veertig jaar ervaring is Claus Peter Flor de ideale dirigent voor deze imposante symfonie.

Wanneer

16 december vanaf 20:00

Prijzen
Toprang€ 49.00
1e rang€ 42.00
2e rang€ 32.00
3e rang€ 22.00
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245