Muziek
Evenementen
Kunst & cultuur

Komende maanden klinkt er weer meer muziek vanuit de historische (anno 1920) muziekkoepel in Lonneker. Van mei tot en met september is er elke 3e zondag van de maand ’s ochtends (10:30u) en ’s middags (15:00u) muziek te beluisteren in de koepel op het dorpsplein. Hierbij verzorgen om beurten Bij Jacob en Sprakel de horeca!

De aanleiding was dat zo’n beeldbepalend en unieke muziekkoepel het verdient om vaker gebruik te worden. Tenminste dat vond een aantal Lonnekenaren en ze kwamen met een plan. Muziek in de koepel en op het plein een lekker drankje + hapje ervoor. Ook nog een kleine kids area en het genieten kan beginnen.

Voor de programmering werden voor het ochtendprogramma lokale en regionale acts gevonden. Het middagprogramma is geheel samengesteld door een student van ArtEZ. Zij heeft studiegenoten en andere beginnende acts gevraagd en die zeiden allen enthousiast Ja.

Zo zal Lonneker op deze vijf zondagen bruisen van de muziek, kunnen we genieten van (jong en oud) talent en wordt het de plek om elkaar weer even te ontmoeten.

Op de volgende data + tijdstippen vinden de Muziek Zondagen Lonneker plaats:

  • 21 juli 2024
  • 18 augustus 2024
  • 15 september 2024

Optredens zijn om 10.30 uur en om 15.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur incl. pauzes.

21 juli derde editie Muziek Zondagen Lonneker 2024

Op 21 juli kunnen kinderen (8-18 jaar) ’s ochtends meedoen met een workshop drummen/slagwerk. hiervoor kunnen ze zich vooraf aanmelden via [email protected]! Als de kinderen oefenen bij de workshop, begint Textown Transfers met hun optreden. Zij brengen retro(pop) songs met een nieuwe sound. De laatste twee nummers worden dan samengespeeld met de kinderen uit de workshop!

Vanaf 15:00u treden studenten van ArtEZ op en begint Nina Woods (eigenzinnige Nederpop) en treedt daarna Chris Hero Jack op (Indie pop/poprock). Het talent van deze bands zal ieders verwachtingen overtreffen, dus kom een kijkje nemen in de toekomst van de Nederlands popmuziek!

Naast muziek verzorgen om beurten Sprakel en Bij Jacob voor een hapje en een drankje!


De locatie

Muziekkoepel Lonneker Bekijk locatie