Evenementen
Kinderen

Dit jaar pakt het museum groots uit met een bomvol programma en een aantal hele bijzondere arrangementen. Zo komen alle rijvaardige stoomlocomotieven deze dagen in actie, is er op zaterdag een avondrit en is er beide dagen volop vertier voor jong en oud. Daarnaast is dit evenement perfect te combineren met een bezoek aan de Oude Voertuigendag in het centrum van Boekelo.

Het evenement staat volledig in het teken van stoom. Naast de 19 (stoom)treinritten gedurende het weekend zijn er ook verschillende stoommachines werkend te bewonderen. Rijdende stoomtrekkers, een ouderwetse klompenmachine én een showengine, deze zijn allemaal te bewonderen op station Haaksbergen. Daarnaast kunnen kinderen een ritje maken in een nostalgische draaimolen en presenteren onder andere Stoomgroep Holland en Modelbouw Vereniging Twente hun werk met miniatuur stoommodellen. Op station Boekelo is de museumloods deze dagen gevuld met verschillende modelbanen in diverse maten. Deze zijn zaterdag tijdens de avondritten extra mooi uitgelicht. Daarnaast kun je een kijkje nemen in verschillende historische rijtuigen uit de unieke collectie van Museum Buurtspoorweg.

Een dag voor jong en oud

Naast de nostalgische stoomtreinritten zal er op zowel station Haaksbergen als station Boekelo van alles te zien én te doen zijn op het gebied van stoom en modelbanen. Hieronder een overzicht van activiteiten en bezienswaardigheden per station:

Programma

Op zaterdag is het museum geopend vanaf 09:00 uur tot 19:30 uur en rijden de treinen en WISMAR afwisselend in totaal 7 keer. Op zondag is het museum al geopend vanaf 09:00 tot 18:00 en rijden de (stoom)treinen in totaal maar liefst 12 keer heen en weer tussen Haaksbergen en Boekelo. Op zondag is het museum al geopend vanaf 09:00 uur en vertrekt de eerste passagierstrein om 09:45 uur. De laatste verlaat station Haaksbergen om 17:00 uur. Naast alle ritten en activiteiten kun je ook zomaar een reiziger uit het verleden tegenkomen. De Tijdreizigers zullen deze dag namelijk ook weer hun opwachting maken in ons museum. Krijg je tussendoor dorst of trek? Dan kun je in de museumrestauratie en op het extra terras terecht bij de horecatoppers van Museum Buurtspoorweg.

Bijzondere arrangementen

Op zaterdag 14 oktober rijdt de Speciaal Bier Express met aan boord een bierproeverij, gegeven voor Rigtersbier uit Haaksbergen. Tijdens de rit van Haaksbergen naar Boekelo en terug proef je maar liefst 6 verschillende speciaalbieren met tussendoor kleine gerechtjes van De Kornuiten uit Haaksbergen en De Buren uit Boekelo.

Op zondag 15 oktober wordt er een vroege vogels fotorit georganiseerd met de WISMAR Railbus. Deze vertrekt die ochtend al om 07:10 vanaf station Haaksbergen, waarbij een fotostop wordt gehouden op de halte Zoutindustrie. Niet alleen de WISMAR, maar ook een historische goederentrein met stoomlocomotief kunnen tijdens dit arrangement op de gevoelige plaat worden gezet.

Op beide dagen kun je de Najaarsstoomdagen vanaf station Amersfoort in stijl bezoeken. Deze dagen rijdt namelijk de MBS Najaarsstoomdagen Express. Speciaal hiervoor wordt de historische NS V 904 ingezet, eigendom van CREW2454. Deze trein brengt je van Amersfoort naar Hengelo, waarna je de laatste kilometers naar Haaksbergen aflegt in één van de historische bussen van TransitOost of TET38.

Meer informatie

Alle informatie over de Najaarsstoomdagen en tickets voor dit evenement zijn te vinden op www.museumbuurtspoorweg.nl/najaarsstoomdagen. Hier vind je naast een overzicht van alle activiteiten ook de dienstregelingen van beide dagen. Wel goed om te weten is dat een ticket geldig is als dagkaart. Naast een bezoek aan het museum inclusief alle activiteiten kun je met datzelfde kaartje
dus zoveel (stoom)treinritten maken als je wilt. Parkeren doe je in Haaksbergen gratis. Rondom het museum is voldoende plek om op loopafstand de auto te parkeren. Op zondag is het centrum van Boekelo afgesloten in verband met Oude Voertuigendag.
De locatie

Boekelo Boekelo 7548 AV Boekelo Bekijk locatie Route naar locatie