Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
TwentsGitaarFestival Enschede t/m 24 oktober
Muziek, Evenement

TWENTS GITAAR FESTIVAL

Tijdens het Twents Gitaar Festival zijn er verschillende internationale gitaristen te horen en te zien in verschillende genres.

Het meerdaagse gitaar festival waar je kunt genieten van live gitaarmuziek, workshops en masterclasses.

Lees verder
Binnenstad
11:00

Het meerdaagse gitaar festival waar je kunt genieten van live gitaarmuziek, workshops en masterclasses.

Het Twents Gitaar Festival is een jaarlijks meerdaags gitaarfestival dat plaatsvindt in Enschede. Op dit festival zijn nationale en internationale gitaristen te zien en te horen en worden er verschillende masterclasses en workshops georganiseerd. Dit jaar is er gekozen voor een hybride opzet voor het grootste gedeelte van het programma. Dat betekent dat masterclasses bijvoorbeeld ook online te volgen zijn en een aantal activiteiten/concerten ook via een livestream te volgen zullen zijn.

Ook dit jaar zijn er 4 getalenteerde jonge gitaristen die deelnemen aan het EuroStrings exchange programma. Zij hebben afgelopen jaar een gitaarconcours gewonnen in Europa en zullen concerten en masterclasses geven. Daarnaast staat er een dubbelconcert gepland van de Poolse Matheusz Kowalski en de Spaanse Anabel Montesinos, van de fingerstyle gitarist, en tevens winnaar van de fingerstyle competitie in 2019, Timo Brauwers. Als afsluiting is er een concert van het multi-etnische Göksel Yilmaz ensemble, waar de klassieke gitaar in verbinding komt te staan met andere culturele invloeden. In het voorprogramma speelt Jorrit Douwes.

Daarnaast kun je diverse interessante workshops volgen. O.a. een singer-songwriter workshop, fingerstyle workshops en een workshop kampvuurgitaar. Voor kinderen die nog geen gitaar spelen, of net begonnen zijn, is er een speciaal programma. Dit jaar is er een open podium. Iedereen die gitaar speelt kan hier aan deelnemen, maar vol is vol.

Wanneer

t/m 24 oktober vanaf 11:00

Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245