Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
TwentsGitaarFestival Enschede t/m 29 mei
Muziek, Evenement

TWENTS GITAARFESTIVAL

Het meerdaagse gitaarfestival waar je kunt genieten van live gitaarmuziek, workshops en masterclasses.

Tijdens Twents Gitaarfestival zijn nationale en internationale gitaristen te zien en te horen en worden er ver...

Lees verder
Binnenstad
10:00
Gratis

Tijdens Twents Gitaarfestival zijn nationale en internationale gitaristen te zien en te horen en worden er verschillende masterclasses en workshops georganiseerd.

Als vanouds vindt tijdens het Hemelvaartsweekend van donderdag 26 t/m zondag 29 mei het Twents Gitaarfestival weer plaats in Enschede. Met onder andere een dubbelconcert van wereldgitaristen Lovro Peretiç en Carlo Marchione, die ook gitaarlessen verzorgen tijdens het festival, en optredens van the Five Great Guitars en fingerstyle gitarist Mart Hillen.

Neem deel aan diverse workshops. Zoals een workshop fingerstyle, gipsy jazz, baglama, bouw je eigen Cigar Box gitaar en een workshop digitalisering voor professionals. Ook is er deze editie weer een open podium, voor alle leeftijden en niveaus, net als de festival ensemble dag waar gitaristen een hele dag met elkaar kunnen samen spelen en op kunnen treden.

Voor professionals is er een klassieke gitaar competitie verdeeld over 3 rondes en zal gitaarbouwer Steven den Toom zijn gitaren laten zien. En voor de allerjongsten is er de ontdekkingsreis naar de gitaar, waarin je de diverse klanken en mogelijkheden ontdekt van de gitaar. Voorafgaand kan je de gitaar ook zelf uitproberen tijdens de workshop 'gitaar voor beginners'.

Op zondag wordt het festival afgesloten met een muzikale route door de stad. Ontdek de stad langs verschillende locaties waarbij je iedere keer weer muzikaal wordt verrast met diverse korte optredens van uiteenlopende acts. Dit wordt afgesloten in de Grote Kerk op de Oude Markt met de Guitarshow Enschede in samenwerking met Kaj’s Guitarstore. Diverse gitaarbouwers en exporteurs laten hier hun meest bijzondere gitaren zien. Uiteraard kun je deze ook zelf uitproberen.

De meeste activiteiten vinden plaats in Kaliber Kunstenschool, het Wilminktheater en het Vestzaktheater.

Wanneer

t/m 29 mei vanaf 10:00

Prijzen
EntreeGratis

Er gelden verschillende prijzen voor de verschillende onderdelen. Deelname aan workshops en de Guitarshow op zondag zijn sowieso gratis.

Locatie

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Website evenement

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245