Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Vier de zomer met straattheater en muziek

We maken de stad extra gezellig met muziek op straat.

13 augustus 2022 - 14 augustus 2022

Het is zomer! Het seizoen van strakblauwe luchten, ijskoude cocktails en zwoele zomeravonden. Om de zomer nog leuker te maken, brengen we wat muziek in de straten gedurende een muzikaal weekend in de zomer.

Tijdens het tweede weekend van augustus kun je tijdens het shoppen, wandelen of eten en drinken in de binnenstad wat muzikale verrassingen tegenkomen. Straten en pleinen in de binnenstad zullen gesierd worden met optredens van tal van artiesten.

Op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur wordt het publiek getrakteerd op verrassende (muzikale)acts zoals het Stroat Ensemble uit Oldenzaal, prachtige steltlopers, een muzikale acrobaten act en een mini Boogiewoogie bus. De muzikanten zullen op onderstaande data op verschillende locaties in de binnenstad voor een geweldige optreden zorgen.


  Programma zaterdag

  • Zaterdag 13 augustus: 13:00 - 18:00uur (op diverse locaties in de binnenstad)


  Stroatensemble

  Het Stroat Ensemble uit Oldenzaal is een groot straat- en podiumorkest met een nog breder bigband-repertoire en wereldwijd ongetwijfeld de meeste ervaring in zin-, onzin- en feestmuziek.

  Stephan & Fiora
  Een voorstelling vol acrobatiek, accordeon, dans, grapjes en ontroering. Een bijzondere combinatie van Afrikaanse acrobatiek en dans en Europese muziek op accordeon.

  Kermispaardje
  ‘’Thuis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk..’’ en kermispaard! Tenminste, als het aan stalen ros Missy en haar zingende schoonheid Margootje ligt. Vers van de carrousel geklommen om de levensliederen te zingen van Oud-Hollandse helden als Wim Sonneveld en Willeke Alberti. Swingend op haar showpony rijdt deze zangeres rond om ook andere gouden keeltjes mee te laten klinken! Antiek, maar van alle tijden, tussen roze en paarse bloemen, een jurk om te zoenen, sleept deze dame je mee in nostalgie en de mallemolen van het leven!

  Reuzenbellen
  Laat je meevoeren in deze magische bellen wereld en waan je in een sprookjeswereld tussen de allergrootste bellen. Onder begeleiding van toverachtige muziek maakt deze bellenblaas artiest de mooiste zeepbellen. Ook nodigt ze kinderen uit om haar te helpen om nog meer glans en schittering te creëren.

  Compagnie with Balls
  Een gigantisch grote poppenman danst in samenspel met ballerina Atharina. Deze charmante dame beweegt zich gracieus op een mans hoge bal van bijna 2 meter! Een torenhoge mengeling van poppenspel en acrobatische dans


  Programma zondag

  • Zondag 14 augustus: 13:00 - 18:00uur (op diverse locaties in de binnenstad)


   Frantastica
   Heel lang geleden, werd de aarde bewoond door grote vogels met hele lange benen. Er zijn er nu nog 2 over… En soms, heel soms ze hun snavel zien! Ze paraderen voorbij met hun lange benen en slaan hun meters lange vleugels uit. Een indrukwekkend schouwspel.

   Boogiewoogie bus
   Deze gezellige, rijdende rakker nodigt het publiek uit in hun plateauzolen te slippen en hun tenen in de disco te dippen. Maar ook met Elvis Presley en Nina Simone op de achterbank en een kofferbak vol andere muzikale helden uit de jaren 50, 60 en 70 is er keuze genoeg voor jouw Night-Fever – favoriet. Voert dit vintage Volkswagentje zich langs jouw voeten, zeg dan hé tegen Doris Day, geef je over en roll-a-long! Onze Swing-Sister of Boogie-Brother geeft je een microfoon en een publiek dat aan je lippen hangt.

   Shopping ladies
   Met een hoop bravoure, glitters en een flinke coupe gaan deze steltenlopers over straat. Een ding staat voorop, deze ladies houden van shoppen! Dit hysterische duo, Natasja en Francien zijn altijd opzoek naar de beste koopjes. Met hun onbeschaamde directheid zullen ze alles doen voor korting. Ze lusten er wel schoenen met lakneuzen van!


   Maar natuurlijk blijft het niet alleen bij dit muzikale weekend. Benieuwd naar alle andere onderdelen van Vier de Zomer? Deze vind je hier.

    Wanneer

    za 13 aug. 2022 t/m zo 14 aug. 2022 t/m 14 augustus van 13:00 tot 18:00

    Prijzen
    EntreeGratis
    Locatie

    Binnenstad

    Oude Markt

    7511GA Enschede

    Stephan en Fiora
    Shopping ladies
    Reuzenbellenfeest
    Frantastica
    2021 Enschede Muzikale weekenden Kai Heinink 37
    2021 Enschede Muzikale weekenden Kai Heinink 26
    Springtime2 photo Frank Scheffka 768x512
    Compagnie with balls
    Boogie Woogie

    Route plannen

    Locatiegegevens

    1 Binnenstad
    Oude Markt
    7511GA Enschede

    Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden