Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Zomerorgelconcert1 2629 1554709789 35hxfxwp9i 6 en 13 juli en nog 4 dagen
Muziek

ZOMERORGELCONCERT

Prachtige muziek in de huiskamer van Enschede: de Grote Kerk.

Om de zomer te overbruggen wordt er ieder jaar weer bijzondere Zomerorgelconcerten verzorgd. De huiskamer van ...

Lees verder
16:00
Gratis

Om de zomer te overbruggen wordt er ieder jaar weer bijzondere Zomerorgelconcerten verzorgd. De huiskamer van Enschede, de Grote Kerk, is een unieke plek voor deze gratis te bezoeken concerten. In hartje stad kun je zonder een toegangskaartje genieten van prachtige muziek. Je bent van harte welkom.

Ook in de zomer van 2019 zal het monumentale Lambertus van Damorgel in de Grote Kerk van Enschede weer te horen zijn in een zestal concerten. De organiserende Stichting Orgelconcerten heeft ook dit jaar gekozen voor de formule orgel en andere instrumenten zodat een veelzijdige serie is ontstaan.

De sopraan Diet Gerritsen bijt het spits af op 6 juli. Zij beschikt niet alleen over een mooie stem, maar heeft eveneens een veelkleurige repertoirekeus. Verder is ze dirigente en de organisatrice van het Balkonfestival Enschede dat recent plaats heeft gehad.. Stadsorganist Gijs van Schoonhoven zal haar begeleiden.

Op zaterdag 13 juli zal Dennis Vallenduuk, organist van de Plechelmusbasiliek optreden samen met het vocaal ensemble Cordier onder leiding van Jurriaan Poese. Laatstgenoemde is een coming star als koordirigent. In zijn korte bestaan het `Cordier`al een grote reputatie opgebouwd.

Violist Frans van Schoonhoven heeft zijn roots in Enschede. Hij was reeds op vijfjarige leeftijd leerling van Albert Borgers. Na zijn studie in Manchester aan het Royal Northern College of Music ontwikkelde Frans zich tot een veelgevraagde kamermuziek- en orkestspeler. Tegenwoordig heeft hij een baan aan de Deutsche Oper in Berlijn. Gijs van Schoonhoven zal zowel begeleiden als solo spelen. Dit concert heeft plaats op 20 juli.

De celliste Anne Knappstein speelt al vele jaren in het Orkest van het Oosten en is ook werkzaam in de kamermuziek. Verder produceert en realiseert zij “ Mijnheer Cello”: muziektheater voor kinderen en volwassenen. Last but not least is ze ook docente cello op de Muziekschool Rijssen. Dick Sanderman (goede wijn behoeft geen krans) begeleidt Anne bij het concert op 27 juli. Met op het programma werken van Buxtehude, Reger en Corelli.

Zaterdag 3 augustus wordt de serie voortgezet door Louis ten Vregelaar, organist van de Lambertusbasiliek in Hengelo. Ten Vregelaar, die zijn weg ook als koordirigent heeft gevonden, is goed bekend met het orgel van de Enschedese Grote Kerk. Dat zal ondermeer hoorbaar zijn in de manier waarop hij trompettist Sebastiaan Haverkate zal begeleiden.

De orgelzomer Enschede zal op 10 augustus worden besloten door Jorrit Woudt (orgel) en Maurice van Dijk (trompet). Zij zijn een vast duo en hebben aan menig concert en samenzangprogramma meegewerkt. Maurice van Dijk is een veelgevraagd trompettist en docent. Van zijn hand verschenen meerdere boeken over het trompetspel. Jorrit Woudt is in en buiten Enschede organist aan meerdere Gereformeerde kerken. Maurice van Dijk, afgestudeerd aan de Messiaen Academie, schreef in opdracht de twee bekende boeken voor trompet: Spirit in Brass & Classic in Brass. van Dijk, afgestudeerd aan de Messiaen Academie, schreef in opdracht de twee bekende boeken voor trompet: Spirit in Brass & Classic in Brass.

Het volledige overzicht:
Zaterdag 6 juli - Gijs van Schoonhoven & Diet Gerritsen
Zaterdag 13 juli - Dennis Vallenduuk & Vocaal Ensemble Cordier
Zaterdag 20 juli - Gijs van Schoonhoven & Hanne Feldhuis
Zaterdag 27 juli - Dick Sanderman & Anne Knappstein
Zaterdag 3 augustus - Louis ten Vregelaar & Sebastiaan Haverkate
Zaterdag 10 augustus - Jorrit Woudt & Maurice van Dijk

De concerten duren ongeveer 45 minuten en zijn gratis toegankelijk.

Wanneer

t/m 10 augustus vanaf 16:00

Ook op
zaterdag 6 juli 2019 vanaf 16:00
zaterdag 13 juli 2019 vanaf 16:00
zaterdag 20 juli 2019 vanaf 16:00
zaterdag 27 juli 2019 vanaf 16:00
zaterdag 3 augustus 2019 vanaf 16:00
zaterdag 10 augustus 2019 vanaf 16:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

www.wilminktheater.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245