Bij Jacob is een prachtig nieuw restaurant in het voormalige pand van Savenije.

Uitkijkend over het dorpsplein biedt bij Jacob zeven moderne kamers en een heerlijk restaurant in een prachtig oud pand met een rijke horeca historie! Bij Jacob is op dit moment 5 dagen van de week geopend voor alle gasten en is dé plek voor een kopje koffie en een goede lunch. ’s Avonds kun je er terecht voor een gezellige borrel aan de bar met één van de vele speciaalbieren of ga je aan tafel voor een heerlijk, hoogwaardig diner?

Boetiekhotel
Vlakbij het restaurant vind je ook het boetiekhotel Bij Jacob. Een prachtig hotel in een monumentale pastorie. Elf prachtige en unieke kamers waarbij oude en moderne elementen zijn gecombineerd. Kijk hier voor meer informatie.

Liefs uit Enschede - Wonder & Melon

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Op 3 mei 2023 opende, op de plek waar Savenije zat, restaurant Bij Jacob aan het Dorpsplein in Lonneker haar deuren. Het was al langer een droom van Annelie Punte om een restaurant en hotel te openen. Toen de kans voorbij kwam, greep ze die met beide handen aan. Hoewel haar roots in Twente liggen, woonde ze met haar gezin al jaren in Utrecht. Toch voelde het goed om met zijn allen naar Lonneker te verhuizen en het stijlvolle Bij Jacob te openen. Het interieur is geïnspireerd op een restaurant in Miami. Een gedurfde keuze voor Lonneker, maar gasten weten de hippe zaak al goed te vinden. Het restaurant is ingericht met oog voor detail, maar dit geldt eigenlijk voor alles bij Bij Jacob. Het eten en drinken is van hoge kwaliteit, je wordt er in de watten gelegd. Iedereen is welkom, van dagjesmensen tot jonge gezinnen. Binnen is een speelhoek en gerechten kunnen in kinderportie worden geserveerd. De sfeer is relaxed en ongedwongen, maar door het bijzondere interieur ook zeker verrassend en inspirerend.

Op termijn hoopt Annelie dat Bij Jacob dé plek wordt voor een gezellige vrijdagmiddagborrel. De grote bar, inclusief cocktailbar, is hier in ieder geval zeker geschikt voor. Natuurlijk inclusief livemuziek van een dj. Samen met haar man Erik vormt ze een goed team en waar hij de achterkant van het bedrijf voor zijn rekening neemt, staat Annelie het liefst als gastvrouw tussen haar gasten.

De locatie

bij Jacob - Restaurant Dorpsstraat 149 7524 CH Enschede Route naar locatie
Restaurant Bij Jacob in Lonneker (Enschede) - Uit in Enschede
Restaurant Bij Jacob in Lonneker (Enschede) - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Terras van restaurant Bij Jacob in Lonneker (Enschede) - Uit in Enschede