De Blije Naald verkoopt handgemaakte artikelen van koeienhuid en meer stoere spullen voor wonen en lifestyle. Doe een leuke creatieve workshop bij De Blije Naald winkel & workshops! Ze zijn gevestigd in de binnenstad en je kunt 7 dagen per week bij De Blije Naald terecht met een klein of een groot gezelschap.

Aan De Klomp 89 in Enschede bevindt zich een creatieve winkel waar je dagelijks een toffe workshop kunt volgen. Het meest populair zijn de tassenworkshops met koeienhuid, maar ook voor macramé, het maken van een mooie spiegel, het pimpen van een boomstam en nog veel meer leuks kun je bij De Blije Naald terecht.

De workshops duren gemiddeld drie uur en iedereen kan meedoen, dus ook als je twee linkerhanden hebt. Gezelligheid in combinatie met het naar huis gaan met een mooi product is waar het bij De Blije Naald om gaat.

Er is mogelijkheid om aan te sluiten bij een groep of om een besloten gezelschap aan te melden van minimaal 10 personen en maximaal 24 personen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Check de website voor het volledige workshopaanbod of informeer naar de mogelijkheden per mail. Zelf maken is het leukst!

Liefs uit Enschede - De Blije Naald

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Een uit de hand gelopen hobby, zo omschrijft Carien Flink De Blije Naald, het bedrijf dat ze runt met haar man Roy. Ze streek neer in Enschede voor de liefde en voelt zich er helemaal thuis. In 2018 begon ze thuis met het maken van kussens van koeienhuiden. De kussens vielen in de smaak en voor ze het wist stond ze haar zelfgemaakte producten op marktjes te verkopen. Inmiddels is De Blije Naald aan De Klomp gevestigd en kun je er, naast shoppen voor prachtig zelfgemaakte producten, terecht voor creatieve workshops. Zelfs als je twee linkerhanden hebt. Of je nu een tas maakt van huid, leer of vilt, je loopt altijd naar buiten met een uniek item dat goed in elkaar zit. Carien is trots op de kwaliteit van de materialen en eindproducten. Het allerleukste aan de workshops is het neuzen tussen de grote variatie aan materialen en het werken met verschillende gereedschappen, volgens Carien. En vergeet ook de gezelligheid niet! Van groepen vriendinnen tot moeders met dochters, er zijn al heel veel prachtige tassen en kookschorten gemaakt in de inspirerende workshopruimte. Of wat dacht je van de gezellige binnentuin?

Het allerliefste ziet Carien dat ze haar ruimte weer net zo vaak vol heeft met gezellige mensen als voor corona. Gelukkig vinden steeds meer mensen hun weg weer naar De Blije Naald voor een creatieve workshop. Een groep mensen kennis laten maken met het creatieve proces, verschillende gereedschappen en materialen én blij de deur uit zien gaan met hun unieke tas of schort, daar doet ze het voor.

Enschede Cadeaukaart

Blije Naald is een van de acceptanten van de Enschede cadeaukaart! Bestel de Enschede cadeaukaart hier of bekijk alle andere acceptanten.

De locatie

De Blije Naald winkel & workshops Kneedweg 35 7511 CB Enschede Route naar locatie