Zoek je heerlijke kaas en vers gebrande noten? De Leckernij is een winkel waarbij je het water in de mond loopt.

De winkel heeft behalve een zeer uitgebreid assortiment Hollandse kazen, ook een assortiment buitenlandse kazen, waarbij je niet vaak mis zult grijpen. Verder heb je bij de Leckernij een ruime keus in vers gebrande noten, de heerlijkste borrelnootjes, diverse olijven, tapa's, olie, azijn, pasta's en sauzen. Ook voor gebrande noten, rijstcrackers en zuidvruchten ben je hier aan het goede adres.

Liefs uit Enschede - De Leckernij

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Van een restaurant naar een kaas- en delicatessenwinkel. Geert-Jan maakte, na 25 jaar, de overstap in coronatijd. Spannend, maar hij kon de kans niet voorbij laten gaan. Misschien ken je Geert-Jan nog van het Kostershoes, waar hij lang de scepter zwaaide. Nu staat hij, tussen de Franse kazen en Spaanse hammen, achter de toonbank van De Leckernij. De winkel is goed gevuld met allerlei delicatessen. Alle sauzen, salades en quiches worden ambachtelijk gemaakt. Ook de noten worden dagelijks vers gebrand. Maar waar De Leckernij toch wel het meest bekend om staat, is het grote aanbod aan smakelijke kazen. Het grootste aanbod kazen in Oost-Nederland, vertelt Geert-Jan trots. Zijn klanten zijn uiteenlopend, online worden er zelfs bestellingen gedaan vanuit de Randstad. In de winkel is het iedere dag weer anders. Van studenten die een stuk wangspek kopen voor hun pasta tot Duitse bezoekers die een zwak hebben voor oude kaas.

Het leukste vindt Geert-Jan het om zijn klanten kennis te laten maken met nieuwe smaken. Verrassen, verwonderen én adviseren. Hij zit nooit stil en is druk bezig met goedgevulde borrelplanken en boxen. In de toekomst hoopt hij met de nieuwe webshop nog meer mensen kennis te laten maken met De Leckernij.

Enschede Cadeaukaart

De Leckernij is een van de acceptanten van de Enschede cadeaukaart! Bestel de Enschede cadeaukaart hier of bekijk alle andere acceptanten.

De locatie

De Leckernij Korte Hengelosestraat 25a 7511JA Enschede Route naar locatie

Parkeren

Parkeer Garage Stationsplein Brammelerdwarsstraat, Binnensingelgebied 6 7511 JD Enschede Route naar parkeerplek