Bij Flaco Records heb je de uitgebreide mogelijkheid om je aanwinst eerst te beluisteren met daarbij een bakje koffie en ruimte voor advies.

Bij Flaco Records kun je terecht voor cd's en vinyl. Voor elke muziekliefhebber is er wel iets.

Liefs uit Enschede – Flaco Records

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Op 7 september 2021 begon Ronald met zijn platenzaak Flaco Records in Enschede. Een grote stap na zijn totaal andere baan hiervoor, maar de stap was geen verrassende. De liefde voor platen was er namelijk altijd al en nu er tijd was kon Ronald zijn passie waarmaken en tot zijn pensioen doen waarin hij écht veel plezier heeft: bezig zijn met muziek.

De naam van de platenzaak van Ronald: Flaco Records, komt niet zomaar ergens vandaan. Flaco Jiménez was namelijk de favoriete muzikant van Ronald zijn vader, die net als hijzelf een groot muziekliefhebber was. Deze platenzaak is een eerbetoon aan hem en dat maakt dat de zaak zo persoonlijk is, en als buitenstaander ook zo aanvoelt. Er hangt een foto van de familie van Ronald aan de muur en daar dicht in de buurt, om het verhaal compleet te maken, een portret van Flaco Jiménez.

Het persoonlijke/gemoedelijke idee dat je bij de platenzaak krijgt, komt niet alleen door het persoonlijke verhaal achter de zaak. Ronald straalt de passie die hij heeft voor muziek echt uit en deelt graag zijn kennis met je: “Muziek is net of je een boek leest’’. Dat mensen hier graag komen (ook zonder meteen een plaat te kopen), merk je aan alles. Er zitten soms studenten huiswerk te maken, er komen liefhebbers van de meest uiteenlopende muzieksoorten en het is vooral altijd heel gezellig in de zaak. Dat is ook wat Ronald wil. "Het moet voelen alsof je in je eigen huiskamer muziek zit te luisteren. Als mensen iets komen kopen dan is dat heel fijn, maar als je hier alleen wilt komen luisteren naar muziek dan is dat ook prima", geeft Ronald aan.

De keuze voor een platenzaak in Enschede was heel voor de hand liggend. Hij is namelijk zelf een geboren en getogen Enschedeër, en in Enschede zag hij mogelijkheden, omdat er hier weinig concurrentiestrijd heerst. Er wordt zelfs aan elkaar doorverkocht en soms samengewerkt.

Het liefst is Ronald bezig met het complete plaatje dat bij het runnen van deze zaak hoort. Het gesprek met de klant, de muziek en de gesprekken die voortkomen uit de muziekkeuzes van de klant. Tijdens zijn ‘werk’ is Ronald continu aan het ontdekken en uitvinden. "Het is echt een leerproces en ik leer veel van de mensen die langskomen en de ideeën die zij hebben", vertelt Ronald.

De platen die je bij Flaco Records koopt zijn vooral tweedehands, maar je vindt er ook veel nieuwe platen. Heb jij platen in de kast liggen om aan te bieden voor de verkoop (dat mag van ABBA tot Zappa zijn). Ga dan vooral eens langs bij Ronald, of als dat niet lukt dan kan hij zelfs bij je thuis komen om de platen op te halen. Zoals hij zelf zegt: "platen zijn gemaakt om te draaien en niet om in de kast te liggen".

De locatie

Flaco Records Korte Hengelosestraat 13A 7511 JA Enschede Route naar locatie

Parkeren

Parkeer Garage Stationsplein Brammelerdwarsstraat, Binnensingelgebied 6 7511 JD Enschede Route naar parkeerplek