Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
G.J. Van Heekpark Enschede
Hobby & vrije tijd

G.J. VAN HEEKPARK

Stadspark in Enschede-Noord, vernoemd naar de textielfabrikant G.J. van Heek.

Het G.J. van Heekpark vormt een ruimtelijk geheel met het Van Lochemsbleekpark, een voormalige buitenplaats.

Lees verder

Het G.J. van Heekpark vormt een ruimtelijk geheel met het Van Lochemsbleekpark, een voormalige buitenplaats.

Architect van het park is Pieter Wattez. Hij is de zoon van Dirk Wattez, ontwerper van het Volkspark. Het van Heekpark heeft een open karakter met veel ruimte voor sport en spel. De beplanting bestaat voornamelijk uit eiken en rododendrons. In het park bevindt zich een tenniscomplex en een clubgebouw uit de jaren ’20. Tevens is er een obelisk-vormig kunstobject te vinden. In de villa aan de Roessinghsbleekweg zit Schenkerij Wattez gevestigd, waar cliënten en begeleiders van Avelijn je graag koffie, thee of frisdrank voorzetten.

Het kleinere Van Lochemsbleekpark heeft een intiemer karakter, met smalle paden, een vijver, hagen en afwisselender beplanting. Naast de vijver bevindt zich een monument van de kunstenaar Albert Termote ter nagedachtenis aan de in de 1e wereldoorlog gevluchte Vlamingen, geschonken door de stad Antwerpen. In de voorhof aan de Hengelosestraat en achterzijde dierenweide staan twee kunstwerken van de Enschedese kunstenares Saskia van den Eerde.

In het park dienen de honden aangelijnd te zijn.

Van zonsopgang tot zonsondergang geopend.

Van Heekpark 100 jaar
In 2018 is het 100 jaar geleden dat het park door de erven G.J. van Heek is geschonken aan de inwoners van Enschede. Het park, in de schenkingsacte nadrukkelijk bestemd voor ontspanning, spel en sport, lag 100 jaar geleden aan de rand van Enschede, nu bijna midden in de stad. In die honderd jaar hebben vele honderdduizenden plezier beleefd aan het park. Sportclub Enschede, jarenlang vaste bespeler, is er kampioen van Nederland geworden. In 1947 lag er de start van de eerste Marathon van Enschede. De huidige vaste gebruikers zijn de tennisvereniging Topspinners, De korfbalclub EKC Naas, Jeu de boules vereniging Enschede, de Christelijke Jongeren Organisatie, Wattez met exploitant Aveleijn en de Société des Gourmets Eurégional.

Openingstijden

Van zonsopgang tot zonsondergang.

Contact

G.J. van Heekpark

www.vanheekpark.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 G.J. van Heekpark

Wattez
Van Heekpark 2
Van Heekpark 3
Van Heekpark 4

Routes langs deze locatie