Architect van het park is Pieter Wattez. Hij is de zoon van Dirk Wattez, ontwerper van het Volkspark. Het van Heekpark heeft een open karakter met veel ruimte voor sport en spel. De beplanting bestaat voornamelijk uit eiken en rododendrons. In het park bevindt zich een tenniscomplex en een clubgebouw uit de jaren ’20. Tevens is er een obelisk-vormig kunstobject te vinden. In de villa aan de Roessinghsbleekweg zit Schenkerij Wattez gevestigd, waar cliënten en begeleiders van Avelijn je graag koffie, thee of frisdrank voorzetten.

Het kleinere Van Lochemsbleekpark heeft een intiemer karakter, met smalle paden, een vijver, hagen en afwisselender beplanting. Naast de vijver bevindt zich een monument van de kunstenaar Albert Termote ter nagedachtenis aan de in de 1e wereldoorlog gevluchte Vlamingen, geschonken door de stad Antwerpen. In de voorhof aan de Hengelosestraat en achterzijde aan de dierenweide staan twee kunstwerken van de Enschedese kunstenares Saskia van den Eerde.

In het park dienen de honden aangelijnd te zijn.

Van zonsopgang tot zonsondergang geopend.

Van Heekpark 100 jaar
In 2018 is het 100 jaar geleden dat het park door de erven G.J. van Heek is geschonken aan de inwoners van Enschede. Het park, in de schenkingsacte nadrukkelijk bestemd voor ontspanning, spel en sport, lag 100 jaar geleden aan de rand van Enschede, nu bijna midden in de stad. In die honderd jaar hebben vele honderdduizenden plezier beleefd aan het park. Sportclub Enschede, jarenlang vaste bespeler, is er kampioen van Nederland geworden. In 1947 lag er de start van de eerste Marathon van Enschede. De huidige vaste gebruikers zijn de tennisvereniging Topspinners, korfbalclub EKC Naas, Jeu de boules vereniging Enschede, de Christelijke Jongeren Organisatie, Wattez met exploitant Aveleijn en de Société des Gourmets Eurégional.

Wekelijkse parkrun
Iedere zaterdagochtend om 09:00 vindt er een leuke parkrun plaats in het Van Heekpark. Dit is een gratis 5km-evenement waarbij iedereen welkom is om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant de lopers aanmoedigt. Het enige wat je hoeft te doen, is je te registreren vóór aanvang van je eerste deelname. Dit hoeft maar één keer. Vergeet daarbij niet om je scanbare barcode mee te nemen. Met deze barcode kan je na afloop van de run je tijd laten registreren. Zo kan je jezelf wekelijks verbeteren. Tijdens de parkrun draait alles om plezier, ongeacht je snelheid. Lees hier meer over dit evenement.

De locatie

G.J. van Heekpark Minister de Savornin Lohmanlaan 15 7522AP Enschede Route naar locatie