In het Lichtatelier wordt authentieke historische verlichting en schakelmateriaal van 60 tot 120 jaar oud geredesignd en gerestaureerd. Hierdoor wordt het bewaard voor volgende generaties.

Het materiaal komt uit fabrieken en schakelstations in Enschede, Twente, Nederland en Europa die inmiddels gesloopt zijn. Inmiddels hangen er rond de 70 verschillende lampen. Elk met zijn eigen verhaal. Het is het verhaal van de industriële revolutie en de teloorgang van veel industrieën.

De verhalen zijn opgetekend door kunstenaar Rico Pronk, die ook alle materialen verzameld heeft. De verhalen zijn te lezen in het atelier waar nog veel meer historisch materiaal aanwezig is in de vorm van geschriften en voorwerpen. Hierdoor werken wij in een soort museum omgeving.

Een bezoek aan het museum is een reis naar het verleden. Onder bepaalde lampen hebben de grootouders van Enschedeërs gewerkt.

Op de site van Rico Pronk zijn ook vele verhalen te lezen en projecten te zien die hij ook gemaakt heeft.

Augustus Actiemaand

In de maand augustus is het actiemaand bij Het Lichtatelier. Je krijgt 10-20% korting op alle kant en klare producten, van meters en klokken tot lampen. Met uitzondering van aanbiedingen. Maatwerk voor hanglampen blijft mogelijk, maar dan gelden er andere regels. Korting wordt afhankelijk van het werk dat nodig is. Betaling is contant of ter plaatse online. Overmaken en later ophalen kan ook.

De locatie

Het Lichtatelier Walstraat 18 7511GH Enschede Route naar locatie

Parkeren

Q-Park Enschede Zuidmolenstraat, Binnensingelgebied 1 7511 NJ Enschede Route naar parkeerplek