Manege de Horstlinde is een rij-, pension-, africhtings- en eventingstal. De gediplomeerde instructeurs hebben jarenlange ervaring en expertise.

De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructrices en instructeurs. Tijdens de groepslessen wordt er aandacht besteed aan zowel dressuur als springen. Op afspraak zijn er ook privelessen mogelijk, waarin nog eens extra aandacht wordt besteed aan bepaalde punten.

Kinderen
Bij Manege Horstlinde kun je van jongs af aan leren paardrijden. Er wordt begonnen met een aantal longelessen, waarbij de pony door de instructeur / instructrice aan een lange lijn wordt gehouden. In deze lessen worden de beginselen uitgelegd, zoals het sturen en lichtrijden. Als je dit onder de knie hebt, dan word je in onderling overleg in een beginnersgroep geplaatst.

Natuurlijk is er ook plaats voor de meer ervaren ruiter. Na een proefles, wordt in onderling overleg een groep uitgezocht op het passende niveau.

Volwassenen
Altijd al willen paardrijden, maar het is er nog nooit van gekomen? Ook voor volwassenen zijn er vele mogelijkheden bij manege de Horstlinde. Voor beginnende volwassenen geldt hetzelfde als voor beginnende kinderen. Voor ervaren volwassenen is er als eerste een proefles waarnaar er in onderling overleg een geschikte groep, op het passende niveau wordt gezocht.

Studenten
Studenten hebben op manege de Horstlinde een eigen avond waarop lessen plaatsvinden. D.R.V. Hippocampus is de studenten paardrijvereniging van de universiteit Twente, meer informatie hierover is te vinden op hun website.

Afhankelijk van de seizoenen wordt er binnen in de bak of buiten in de bak gelest of wordt er een buitenrit gemaakt. Gedurende de zomer worden er, als het weer het toelaat, mooie buitenritten gemaakt door de bossen rond de manege.

De locatie

Manege de Horstlinde Pompstationweg 83-87 7522 PG Enschede Route naar locatie