WARP Technopolis biedt een vitrine van alles wat Enschede te bieden heeft. Met o.a PlanetArt, Spacebar en GOGBOT is WARP met zekerheid een creatieve, technologische en innovatieve broedplaats.

WARP is een centraal gelegen pand waar het niet alleen mogelijk is om te genieten van muziek en een drankje, maar waar jonge creatievelingen elkaar ontmoeten en vernieuwende ideeën en initiatieven ontstaan én gerealiseerd worden. WARP Technopolis levert een krachtige bijdrage aan de ontwikkeling van kunst en cultuur in de stad Enschede, met nadruk op innovatie, creatieve technologie en electronische muziek.

Wat zit er in WARP?

  • Begane grond: Spacebar + Expo

Spacebar is de toegangspoort naar de toekomst. Hier wordt er verkend met design, gaming, dance-cultuur en elektronische muziek. Verder heb je hier de lekkerste bieren, heerlijke cocktails en goede koffie!

  • 1e verdieping - Holodeck Studios

Het Holodeck biedt ruimte aan 16 creatieve studio's waar jong talent uit alle innovatieve sectoren van de creatieve industrie hun vaardigheden en creativiteit kunnen ontwikkelen. Op deze verdieping wordt (met inbegrip van het 360 LAB en het Robotics lab) een doorlopend jaarlijks programma georganiseerd onder de naam Museum of the Future, waar kunstinstallaties van 's werelds meest getalenteerde kunstenaars en performers bezoekers de kans geven om het effect van innovaties op onze samenleving door hun ogen te ervaren

  • 3e verdieping - Sickhouse

Sickhouse is een kunstruimte gericht op de impact van digitale cultuur op onze samenleving. Ze hebben een (bijna) dagelijks programma in hun tentoonstellingsruimte, bioscoop (Cinema Obscura), en VR ruimtes. Daarnaast kun je bij Sickhouse werken in hun inspirerende co-working space of een drankje drinken aan hun bar of op het Paradise Terrace met uitzicht op het Stationsplein.

  • Kelder- De BlackBrick Basement

De BlackBrick Basement biedt onderdak aan acht interdisciplinaire studenten die werken aan verschillende soorten nieuwe media. BlackBrick biedt hen talentontwikkeling waarbij ze tweewekelijks werkruimtes, workshops en lezingen krijgen.

Laat je verwonderen in WARP. Thuis blijven betekent achterblijven!

De locatie

WARP Technopolis Stationsplein 1A 7511 JD Enschede Route naar locatie