Volgens stichting Space53 hebben onbemande systemen de toekomst. Dat kan onze maatschappij veel brengen. Maar… daar is samenwerking voor nodig. En dus bundelt Space53 overheden, kennisinstellingen, hulpverleners en bedrijven om een beweging op gang te brengen. Met succes! Enschede is één van de steden die verkozen is tot proeftuin voor luchttaxi’s en drones.

Alle ruimte

Enschede wil drone-hoofdstad van Europa worden. Een mooie ambitie die niet zomaar uit de lucht komt vallen. Enschede heeft een geweldige ligging binnen Europa en alle ruimte. Op de grond, maar ook daarboven! We zitten nog lang niet aan onze grenzen. Ook kent Twente Airport geen gecontroleerd luchtruim. Die vrijheid biedt kansen om in de praktijk innovaties uit te proberen.

Vliegende stad

Waarom wachten tot hele grote corporates het voortouw nemen als we het ook zelf kunnen doen? Maar dan wel op eigen schaal en op een manier die past bij onze Twentse aard. Het is de gedachte achter Space53 die nu werkelijkheid wordt. Enschede heeft het speelveld, maar ook de spelers die samen voor een stad van de toekomst kunnen zorgen. De eerste stappen die bij innovatie altijd zo lastig zijn, nemen we nu samen.

Amsterdam, Rotterdam... Enschede!

Project AMU-LED gaat grootste demonstraties verzorgen met drones voor stedelijke mobiliteit. Binnen dit Europese initiatief wordt er getest en gedemonstreerd dat grote drones veilig kunnen vliegen in een stedelijke omgeving. In Nederland is Enschede samen met Amsterdam en Rotterdam verkozen tot proeftuin. Dus, als je ze straks ziet vliegen… dan is dat helemaal zo gek nog niet!