Zwei Freundinnen unterwegs zum Wandern in Enschede - Uit in Enschede

Wandelen in Enschede

10 mooie groene wandelroutes

Vooral nu we allemaal meer aan het wandelen zijn geslagen, kun je soms wel eens op zoek zijn naar een nieuwe wandelroute. Enschede staat bekend om haar groene buitengebied vol prachtige parken, natuurgebieden en bossen. Deze 10 prachtige routes lopen langs glooiende akkers, rijksmonumenten, uitgestrekte hoogveenlanden, schilderachtige weilanden en beken en andere onderdelen van het unieke Twentse coulisselandschap.

Fliegerhorst wandelroute

Ontdek en beleef je de geschiedenis van Vliegveld Twenthe, de voormalige vliegbasis in Enschede-Noord. Kijk al wandelend je ogen uit tijdens deze 24 kilometer lange route.

Bekijk route
Vliegveld Twenthe Enschede natuurgebied natuur&landschap - Uit in Enschede

Ben je een fanatieke wandelaar en kun je niet genoeg krijgen?

Op Komoot vind je allemaal kant-en-klare routes in en rondom de stad. Als je je aanmeldt op de website krijg je een gratis regio (hier kun je Twente kiezen), waarmee je de app kunt testen. Daarna kun je kiezen om bepaalde mogelijkheden in de app (betaald) te ontgrendelen.

Op de website Wandelzoekpagina vind je ook allerlei mooie langere wandelingen in en rondom Enschede. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere bergwandeling, een van de 5 trage tochten of mooie Twentse tochten. De wandelingen op deze website kun je voor een klein bedrag aanschaffen en vervolgens downloaden als pdf of als GPS track.

Heb jij nog mooie wandelroutes?

Heb jij andere tips voor wandelroutes of mooie gebieden? Laat het ons weten en stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.